مهاجرت،بهترین کشور برای مهاجرت،چرا باید مهاجرت کنم،بهترین رشته برای مهاجرت و کلیه سوالات شما عزیزان در باره مهاجرت در مقاله زیر توسط محققین زبده ویزاتیک آماده شده است.

دلایل مهاجرت

مهاجرت قدمتی به تاریخ زندگی انسان دارد. اما امروزه به معنای عام مهاجرت یعنی نقل مکان به یک کشور دیگر برای کار، تحصیل و زندگی.

دلایل مهاجرت هم زیاد است: وضعیت نامناسب اقتصادی و فقر، ادامه تحصیل، کار، مسائل سیاسی و فرهنگی، مسائل امنیتی، جنگ و … . طبق اطلاعات سازمان بین‌المللی مهاجرت (International Organization for Migration) یا به‌اختصار IOM: تعداد کل مهاجران در دنیا در حدود 281 میلیون نفر تخمین زده می‌شود.

 

معایب و مزایای مهاجرت

علت مهاجرت ارتباط مستقیم با مزایای آن دارد و اگر عملی، مزیت نداشته باشد مسلما صورت نمی‌گیرد. در اصل می توان گفت که شرایط خوب برای زندگی را باید خودمان برای خودمان بسازیم. ما توانایی تغییر دادن جامعه و شرایط را نداریم، اما می توانیم از جایی که اذیت می شویم، برویم و در جایی بهتر با شرایط بهتر زندگی کنیم. این بزرگترین مزیت مهاجرت و اصلی ترین دلیل آن محسوب می شود.

مهاجرت مانند هر پدیده‌ای دیگر ویژگی‌های مثبت و منفی دارد. مهاجرت به معنای تغییر محل زندگی و رفتن سراغ محلی جدید با شرایط جدید است و تبعاتی چون: سردرگمی، عدم برقراری ارتباط مناسب و زمان بر بودن را دارد. بجز این هر انسانی خواسته یا ناخواسته در هر نوع جامعه‌ای که زندگی کند، دارای یک سری دلبستگی‌ها و وابستگی‌هایی است، بنابراین رها کردن این دلبستگی‌ها بزرگترین ضربه‌ای است که هر فرد می تواند به خود وارد کند. بنابراین هنگام مهاجرت باید هر فرد علت‌ها را در کفه‌ای و معایب را در کفه‌ای دیگر بگذارد و رای را براساس کفه‌ای که سنگین تر است بدهد و مسیر خود را انتخاب کند.

بهترین روش های مهاجرت

در ایران انواع روش های مختلف برای مهاجرت وجود دارد. که می توان به مهاجرت تحصیلی، کاری، ازدواج، شرایط خاص، سرمایه‌گذاری، پناهندگی و …اشاره کرد.

برای قشر دانشجو مسلما بهترین راه و امن ترین راه ، مهاجرت از طریق تحصیلات محسوب می شود. اما اکثرا نمی توانند از این مسیر اقدام کنند. با این حال هر کشور اروپایی یا آمریکایی و حتی آسیایی برای خود شرایط ویژه‌ای برای پذیرش مهاجران دارد.

اما اگر بخواهیم به شکل کلی بگوییم، یکی از بهترین روش‌های مهاجرت داشتن تمکن مالی و توانایی اثبات آن است، این روشی است که هر کشور مهاجرت پذیری آن را می پذیرد. با این حال نسبت به کشوری که برای مهاجرت انتخاب می کنید شرایط خاصی وجود دارد که برای دانستن آن و انجام راه های درست آن، وجود یک وکیل مهاجرت می تواند بسیار کمک کننده باشد.

بهترین کشور ها برای مهاجرت کدامند

در اینکه کدام کشور را برای مهاجرت خود انتخاب نمایید یک امر کاملاً نسبی است، هیچ کس نمی تواند به شما بگوید که باید فلان کشور را برای مهاجرت خود انتخاب کنید اما می‌توانید با توجه به فاکتورهای مختلف، که در این مقاله به بخشی از آنها پرداخته شد بهترین کشور را که متضمن آینده بهتری برای شما و خانودتان است، برای مهاجرت خود انتخاب کنید. مسلما کشور های برتر قاره اروپا همچون سوئیس، اتریش، آلمان، انگلستان، سوئد، دانمارک، هلند، جمهوری چک، مجارستان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و . . . جزو بهترین کشورهای اروپایی برای مهاجرت هستند. برای مهاجرت به قاره آمریکا نیز می توانید کشورهایی همچون کانادا، ایالات متحده آمریکا، برزیل و مکزیک را برای مهاجرت خود انتخاب نمایید.

تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت در مهاجرت چیست؟

هر روش مهاجرتی که تا امروز نام آن را شنیده‌اید، در یکی از این دو دسته قرار می‌گیرد:

  1. ویزا (Visa)
  2. اقامت (Residence Permit)

به این معنی که از ابتدا یا به شما ویزا می‌دهند و یا کارت اقامت برای شما صادر می‌گردد. اما امکان ندارد از ابتدا به شما پاسپورت بدهند.

ویزا چیست؟

ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر می‌گردد. در طول مدت اعتبار ویزا، شما برخی از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید. مثلاً اگر ویزای تحصیلی بگیرید، پس از پایان دوره دانشگاهی خود باید به کشورتان بازگردید و یا آن را تبدیل کنید.

ویزای تحصیلی هیچگاه پس از پایان تحصیل تمدید نمی گردد. مگر آنکه ویزای خود را به ویزای دیگری (مثلاً ویزای کار) تبدیل کنید. در نظر داشته باشید که معمولاً ویزای کار پس از چند سال به اقامت تبدیل می‌شود.

اقامت چیست؟

توسط بعضی از روش ها، شما و خانوادتان از همان ابتدا صاحب کارت اقامت (شهروندی) می‌شوید اما این اقامت تحت هیچ حالتی از همان ابتدا دائمی نیست.

تابعیت چیست؟

پس از گذر 3 تا 5 سال از صدور کارت اقامت دائم (یعنی حدوداً 8 تا 10 سال پس از اخذ اقامت موقت) شما امکان درخواست پاسپورت را خواهید داشت. در نظر داشته باشید معمولاً برای دریافت پاسپورت باید تاریخ، زبان، قوانین مدنی و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید ولی اگر قبول نشدید نگران نباشید، می‌توانید هر چقدر خواستید مجددا اقدام کنید.

در نهایت باید گفت که اخذ ویزا معمولاً هزینه کمتری دارد و شانس دریافت آن بستگی زیادی به صلاحیت‌های فردی متقاضی (تحصیلات، سن، سابقه کار، سطح زبان و…) دارد. اخذ ویزا مناسب ترین راهکار برای افراد واجد شرایط می‌باشد.

 آمار ایرانیان مقیم خارج

طبق آخرین گزارش‌های رسمی توسط دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور؛ تا سال 1399 تقریباً 4،037،258 ایرانی در خارج از کشور ساکن هستند. پراکندگی ایرانیان مقیم خارج را هم می‌توانید در نمودار زیر ببینید:

 

البته این آمار رسمی است. آمار غیر رسمی مهاجران ایرانی، عدد بزرگ‌تری برای ایرانیان مقیم خارج نشان می‌دهد. در قاره آمریکا، کشورهای آمریکا و کانادا به‌ترتیب خانه 1.5 میلیون نفر و 400 هزار نفر ایرانی هستند.

تعداد ایرانیانی هم که با مهاجرت به اروپا در این قاره ساکن هستند به 1.8 میلیون نفر می‌رسد که %29 از کل آمار را در اختیار دارد. بیشترین جمعیت ایرانی قاره اروپا، در انگلیس و آلمان ساکن هستند. در خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه هم کشورهای امارات، ترکیه و استرالیا بیشترین آمار ایرانیان مهاجر را در اختیار دارند.

مهم‌ترین دلایل مهاجرت ایرانیان هم به‌ترتیب پناهندگی به دلایل مختلف، خانوادگی، کار و سپس ادامه تحصیل است.

راه های مهاجرت

روش های مهاجرت مختلف و متنوع هستند. بهترین راه مهاجرت با توجه به انگیزه شما از اقدام برای مهاجرت، شرایط، مقدار سرمایه و فاکتورهای متعدد دیگر مشخص می‌شود.

البته روش‌های غیرقانونی مانند پناهندگی هم درصد بالایی در آمار مهاجرت دارند که به‌هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. مهم‌ترین و بهترین راه های مهاجرت در زیر آمده است:

در ادامه مهم‌ترین روش‌ها را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم:

مهاجرت از طریق کار

درصد بالایی از آمار مهاجرت، مختص مهاجرت کاری است. وجود شرایط ایده‌آل کار و زندگی، فرصت‌های شغلی متنوع و دستمزد بالا همه از دلایل مهم مهاجرت کاری هستند. طبق آمار سازمان بین‌المللی کار (ILO): حدوداً 170 میلیون نفر نیروی کار مهاجر در کشورهای مختلف وجود دارد.

بعضی کشورها هم با توجه به کمبود نیروی کار، بخش زیادی از پذیرش مهاجران را از لاین‌های کاری و بیزینسی انجام می‌دهند. کانادا، آلمان، امارات و استرالیا نمونه این کشورها هستند. مهاجرت از طریق تخصص و کار شرایط خاص خود را دارد که می‌توانید در مطلب مهاجرت کاری درباره آن بیشتر مطالعه کنید.

 

مهاجرت از طریق تحصیل

ادامه تحصیل در کشورهای دیگر هم یکی از اهداف اصلی مهاجرت در میان قشر جوان و دانشجو است. برخورداری از امکانات تحصیلی، کیفیت آموزش بالا، شرایط زندگی مناسب و شانس بالای پیدا کردن کار بعد از تحصیل و اخذ اقامت از مزایای تحصیل در خارج است.

دانشجویان با توجه به کشور مقصد و مقطع تحصیلی معمولا ساعاتی در روز مجاز به کار هستند. با کار حین تحصیل، دانشجویان علاوه بر کسب سابقه‌کار، بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی خود را هم می‌پردازند. برای مطالعه بیشتر درباره این روش مهاجرتی، مطلب مهاجرت تحصیلی را از دست ندهید.

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

در کنار کار و تحصیل، سرمایه گذاری هم یکی از روش‌های پرطرفدار مهاجرت است. سرمایه گذاری روش‌های مختلفی دارد که مهم‌ترین و محبوب‌ترین آن‌ها روش‌های راه‌اندازی استارتاپ، تمکن مالی، خرید ملک و خرید بیزینس است.

کشورهایی مانند کانادا با توجه به شرایط ایده‌آل اقتصادی، حمایت‌های سیاسی خوب، بازار کار گسترده و سهولت اخذ اقامت از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه گذاری برای ایرانیان هستند. برای خرید ملک و تمکن مالی هم کشورهایی مانند فرانسه، یونان، اسپانیا و پرتغال گزینه‌های خوبی برای ایرانیان هستند.

شرایط مهاجرت

شرایط مهاجرت به خارج، با توجه به کشور مقصد و روش مهاجرتی متفاوت است. مثلاً شرایط مهاجرت کاری با مهاجرت تحصیلی تفاوت‌های زیادی دارد. به همین‌ترتیب مثلاً ممکن است شرایط اخذ ویزای کاری آلمان با ویزای کاری کانادا کاملا متفاوت باشد.

 

در صورتی که شرایط مهاجرت و اقامت را داشته باشید و مدارکتان هم کامل باشد، به شما ویزا داده می‌شود و با استفاده از آن می‌توانید به خاک کشور مدنظر وارد شوید.

هزینه مهاجرت

هزینه مهاجرت هم مانند شرایط مشخص نیست و به کشور مقصد، روش مهاجرتی و شرایط شما بستگی دارد. بعضی هزینه‌های دولتی هم در بررسی پرونده مهاجرتی ممکن است به‌طور مداوم تغییر کنند.

با توجه به نرخ ارز و مشکلات دیگر، بسیاری از متقاضیان به‌دنبال ارزان ترین روش مهاجرت هستند که باز هم با توجه به کشور مقصد و شرایط شما متفاوت است.

اخذ ویزا برای مهاجرت

برای مهاجرت به کشوری دیگر، نیاز به ویزا دارید. ویزا یک مجوز ورود است که برای وارد شدن به خاک کشور مقصد باید داشته باشید. امروزه معمولا ویزا همان مهری است که در پاسپورت زده می‌شود.

در ویزای شما تاریخ ورود، مدت اقامت در آن کشور و هدف از سفر مشخص است و با تمام شدن تاریخ ویزا، باید تکلیف اقامت خود را مشخص کرده یا به ایران برگردید.

وکیل مهاجرت

مهاجرت یک روند سخت، طولانی و پیچیده است. بعضی افراد خودشان برای اخذ ویزا اقدام می‌کنند و برخی هم پرونده را دست وکیل مهاجرتی می‌سپارند. موفقیت در هر دو روش به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد، اما حضور یک وکیل مهاجرتی معتبر می‌تواند شانس اخذ ویزا را برای شما بالاتر ببرد.

با

مدارک لازم برای مهاجرت

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت هم با توجه به کشور مقصد و روش مهاجرتی متفاوت است. مثلاً برای مهاجرت تحصیلی، تمامی مدارک تحصیلی و ریزنمرات شما باید ترجمه و معادل سازی شوند و برای مهاجرت کاری باید مدارک سوابق کاری قبلی را ارائه کنید.

بعضی مدارک هم عمومی هستند و برای اخذ ویزا حتما باید آن‌ها را ارائه دهید:

  • پاسپورت معتبر و مدت دار
  • مدارک شخصی (شناسنامه و کارت ملی و ترجمه)
  • سند ازدواج (در صورت تاهل)
  • پر کردن فرم‌های مربوطه
  • رسید پرداخت هزینه‌ها
  • نامه تمکن مالی بانک

در پایان مقاله یک سری لینک های مفید برای شما عزیزان که طبق برسی ها بیشترین ارتباط با مهاجرت دارد را ارائه میکنیم

 

مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به آلمان

مهاجرت به کانادا

مهاجرت به انگلیس

5 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *