بورسیه تحصیلی ترکیه


بورسیه تحصیلی ترکیه

اگر شما هم به دنبال اخذ بورس تحصیلی ترکیه هستید ممکن است در این مسیر سوالات متعددی نظیر شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه چیست؟ اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه برای ایرانیان امکان پذیر است؟ مدارک لازم جهت بورسیه دانشگاه ترکیه چیست؟ مدت زمان اخذ بورسیه تحصیلی رایگان ترکیه چقدر است؟ مواجه شوید. جهت بررسی دقیق شرایط مهاجرتی خود و کسب آگاهی از شرایط مهاجرت با بورسیه تحصیلی به ترکیه، می توانید از طریق مشاوره های رایگان موسسه ویزاتیک با همکاران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

انواع بورسیه تحصیلی ترکیه

نه تنها شرایط تحصیل در ترکیه برای دانشجویان بین‌المللی مناسب است، این کشور بورس‌های تحصیلی فراوانی را برای جذب دانشجویان خارجی از سراسر جهان اختصاص داده است. دست یافتن به بورسیه های تحصیلی ترکیه اغلب به صورت رقابتی است و به دانشجویان و پژوهشگران برجسته اختصاص می‌یابد. تعدادی از مهم‌ترین این بورسیه‌ها عبارت‌اند از:

  • بورسیه تورک بورسلاری
  • بورسیه دانشگاه فنی خاورمیانه
  • بورسیه دانشگاه سابانچی
  • بورسیه تحصیلی Tubitak
  • بورسیه تحصیلی اراسموس

شرایط عمومی اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در دانشگاه های مختلفی از جمله دانشگاه استانبول و دانشگاه آنکارا امکان پذیر است. اما نکته قابل توجه این می باشد که در کشور ترکیه متقاضیان بومی بورسیه و تحصیل در دانشگاه دولتی ترکیه بسیار زیاد است. همچنین علاوه بر کشور ایران، متقاضیانی از کشور های روسیه و هند برای اخذ ظرفیت اقدام خواهند کرد. بنابراین در وهله اول بایستی در نظر گرفت که اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه بر اساس ظرفیت می باشد. افراد واجد شرایط می توانند جهت اخذ ظرفیت بورسیه اقدام نمایند. به طور کلی تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه به زبان ترکی می باشد. بنابراین بایستی مدرک زبان ترکی قابل قبولی با نمره بالا دریافت کرده باشید. جهت دریافت اخذ مدرک زبان ترکی مناسب، بایستی در دوره های زبان ترکی به نام yos شرکت کرد و پس از گذراندن دوره، در امتحان پایانی نمره قابل قبول را بدست آورد. معمولا اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان دکتری نیاز به داشتن مقالات ISI به صورت ژورنالی دارد. از نکات الزامی دیگر داشتن سطح علمی مناسب و نمرات بالای تحصیلی می باشد. در ادامه اخذ بورسیه تحصیل در ترکیه مرتبط با هر مقطع دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی

دانشجویان بین المللی که قصد اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی را دارند، الزاما بایستی در دوره های زبان یک ساله yos شرکت نمایند. در طی یک سال به دانشجویان زبان ترکی آموزش داده می شود و در پایان از دانشجویان آزمونی مبنی بر سنجش دانش زبان ترکی گرفته می شود. اگر در آزمون دانشجو نمره قابل قبول را بیاورد، می تواند درخواست خود را برای پذیرش از دانشگاه ها و مهاجرت به ترکیه بدهد. معمولا به چنین دانشجویانی بورسیه تحصیلی تعلق می گیرد و هزینه های دانشگاه به شکل چشمگیری کاهش می یابد. علاوه بر مدرک زبان، دارا بودن دیپلم 12 ساله همراه ریز نمرات و معدل بالا بسیار قابل توجه است. معدل شخص دانشجو حداقل بایستی بالای 15 باشد. اما دانشجویانی که معدل بالاتری دارند، در الویت قرار می گیرند. اگر چه در مقطع کارشناسی برای دانشجویان بین المللی بورسیه تحصیلی امکان پذیر است، اما کمک هزینه های خاصی برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته نشده است. معمولا این کمک هزینه برای دانشجویان بومی ترکیه ارائه می شود.

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی توضیحات
مدارک تحصیلی دیپلم 12 ساله همراه با ریز نمرات
مدرک زبان گذراندن دوره های زبان ترکی و اخذ مدرک آن
معدل حداقل بالای 15
امکان دریافت کمک هزینه برای دانشجویان بین المللی وجود ندارد.

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویان بین المللی که بعد از گذراندن دوره کارشناسی خود می خواهند به این کشور بیایند و واجد شرایط برای اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد شوند، بایستی قانون گذراندن دوره زبان یک ساله yos و اخذ مدرک زبان ترکی را با نمره مورد قبول، رعایت نمایند. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان الزاما باید مدارک تحصیلی دیپلم 12 ساله خود همراه با مدارک فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی را جهت پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی ترکیه ارائه بدهند. در این مقطع جهت اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه بایستی معدل مقطع کارشناسی بالاتر از 15 باشد. همچنین قانون مبنی بر داشتن گپ تحصیلی با حد مجازی وجود ندارد. اما همانطور که گفته شد، افرادی که معدل بالاتر، سن پایین تر و از سطح زبان ترکی خوبی برخوردار هستند، در الویت پذیرش دانشگاه های ترکیه قرار خواهند گرفت. در مقطع کارشناسی ارشد اگر چه اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه امکان پذیر است، اما دریافت کمک هزینه های تحصیلی که جهت کمک به دانشجو پرداخت می شود، برای دانشجویان بین المللی به ندرت قابل مشاهده است ولی امکان پذیر می باشد.

 

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد توضیحات
مدارک تحصیلی دیپلم 12 ساله + مدرک فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی
مدرک زبان گذراندن دوره زبان ترکی و اخذ مدرک آن
معدل حداقل بالای 15
شرایط سنی شرایط سنی که بعنوان قانون برای پذیرش ذکر شود، وجود ندارد.
امکان دریافت کمک هزینه برای دانشجویان بین المللی به ندرت دیده می شود.

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در مقطع دکتری

به طور کلی اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه مانند مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در این کشور امکان پذیر می باشد. اما آن چه که می تواند قابل توجه باشد، علاوه بر اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه، امکان اخذ کمک هزینه های دانشجویی مانند خوابگاه رایگان، بیمه های درمانی رایگان و امکانات ایجاد شده در زمینه تحصیل برای دانشجویان بین المللی امکان پذیر می باشد. اما بایستی در نظر گرفت، ظرفیت های بورسیه تحصیلی و اخذ کمک هزینه های دانشجویی به تعداد محدود ارائه می شود و برای اخذ آن بایستی در ابتدا با یک استاد راهنما در زمینه تحصیلی خود مکاتبه کرده و بعد از تایید دانشجو توسط استاد راهنما می توانید برای پذیرش در مقطع دکتری در ترکیه اقدام نمایید. دانشجویان جهت مکاتبه با استاد راهنما و اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه در مقطع دکتری بایستی مدارک تحصیلی خود شامل دیپلم، مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را ارائه بدهند. معدل دانشجویان می تواند عاملی مهم محسوب شود. معمولا افرادی که معدل بالای 18 دارند، از شرایط بهتری برخوردار می باشند. همچنین ارائه مقالات ISI که انتشار یافته باشد، از نکات الزامی محسوب می شود. قابل توجه است مانند مقاطع قبلی گذراندن دوره یک ساله زبان ترکی و قبول شدن در آزمون پایانی جهت اخذ مدرک زبان ترکی الزامی می باشد.

 

 

اخذ بورسیه تحصیلی ترکیه در دکتری توضیحات
مدارک تحصیلی دیپلم 12 ساله + مدرک فارغ التحصیلی مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد
مدرک زبان گذراندن دوره زبان ترکی و اخذ مدرک آن
معدل بالای 18 از شرایط بهتری برخوردار هستند.
مقالات علمی سه یا چهار مقاله ISI که به انتشار رسیده باشند.
تاییدیه های لازم تایید استاد راهنما مرتبط با رشته تحصیلی قبل از پذیرش دانشگاه
امکان دریافت کمک هزینه برای دانشجویان بین المللی امکان پذیر است.

مدارک لازم برای ثبت نام بورسیه ترکیه

جهت ورود به کشور ترکیه و اقامت کوتاه مدت، با توجه قرارداد های موجود بین کشور ایران و ترکیه دریافت ویزا این کشور الزامی نمی باشد. اما چنانچه قصد اقامت بیش از 90 روز در کشور ترکیه را دارید، بایستی مدارک لازم جهت پذیرش دانشگاه های ترکیه را ارائه داده و سپس برای اخذ ویزای ترکیه اقدام کرد. جهت اخذ ویزای این کشور در ابتدا بایستی وقت سفارت را به صورت آنلاین گرفت. در روز موعود نیز همراه مدارک موجود به سفارت این کشور حضوری اقدام نمایید. مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر می باشد.

مدارک مورد نیاز توضیحات
مدارک تحصیلی ارائه مدارک تحصیلی با توجه به مقطع مرتبط
ارائه مدارک هویتی ارائه پاسپورت با حداقل اعتبار دارای یک سال + ارائه اصل شناسنامه
نامه پذیرش ارائه نامه پذیرش دوره های زبان ترکی
عکس ویزایی ارائه 4 قطعه عکس ویزایی با پشت زمینه سفید
ارائه انگیزه نامه ذکر اهداف خود از تحصیل در ترکیه
ارائه نامه پذیرش دانشگاه جهت پذیرش در مقطع دکتری در ابتدا یافتن استاد راهنما الزامی است
ارائه مقالات و دست یابی های علمی ارائه مقالات و پژوهش های علمی امتیازی مثبت محسوب می شود.
نامه عدم سو پیشینه جهت مشخص شدن سوابق کیفری اشخاص

 

بورسیه دانشگاه های خصوصی ترکیه

 

ترکیه یکی از کشورهایی است که به دانشجویان بین المللی بورسیه می دهد تا به آنها فرصتی برای ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به صورت رایگان بدهد. دانشگاه های ترکیه آموزش با کیفیت ارائه می دهند و پژوهش محور هستند. بنابراین، انتخاب امیدوارکننده ای برای دانشجویان بین المللی خواهد بود که دانشگاه های ترکیه را برای تحصیلات عالی خود نیز به دلیل شهریه پایین در نظر بگیرند. از مهمترین بورسیه تحصیلی رایگان ترکیه، بورسیه دانشگاه های خصوصی ترکیه می باشد. بورسیه دانشگاه های خصوصی ترکیه در مبالغ مختلف دانشجویان را حمایت می کنند تا تحصیلات کم هزینه تر یا رایگانی در ترکیه داشته باشند. در زیر به برخی از دانشگاه های ترکیه که بورسیه ارائه می دهند، اشاره کرده ایم:

دانشگاه کوچ:

دانشگاه Koc که در سال 1993 تاسیس شد، بر اساس رتبه بندی TOPUNIVERSITIES در بین 500 دانشگاه برتر جهان قرار دارد. دانشگاه کوچ یک دانشگاه خصوصی و غیرانتفاعی است که در استانبول، ترکیه واقع شده است و به دلیل مشارکت های تحقیقاتی علمی خود شناخته شده است. این آموزش خلاق را به عنوان یک اصل اساسی برای مدیریت برنامه های آموزشی خود می پذیرد. بورسیه های دانشگاه کوچ برای دانشجویان بین المللی در سراسر جهان برای تحصیلات تکمیلی در ترکیه بورسیه هایی با بودجه کامل می باشد. دانشجویان می توانند برای بورسیه تحصیلی در یکی از برنامه های ارائه شده در یکی از چهار دانشکده خود دانشکده تحصیلات تکمیلی بازرگانی، دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم و مهندسی، دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم اجتماعی و انسانی، دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم بهداشت، در همه مقاطع تحصیلی درخواست دهند. این بورسیه دانشگاه ترکیه کلیه هزینه ها را در طول دوره تحصیلی از جمله هزینه مسکن و شهریه پوشش می دهد. متقاضیان دریافت کننده کمک هزینه ماهانه برای پوشش هزینه های شخصی دریافت می کنند. دانشگاه کوچ دانشجو را برای اخذ بورسیه تحصیلی رایگان ترکیه، ملزم به اخذ یکی از آزمون های آکادمیک بین المللی مانند GRE و گواهی مهارت در زبان انگلیسی مانند تافل یا آیلتس می کند. علاوه بر این، دانشگاه کوچ تعداد محدودی بورسیه تحصیلی را برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارائه می دهد که شامل معافیت های شهریه از 25 درصد تا 100 درصد است.

دانشگاه بورسیه دانشگاه ابن حلدون:

اگرچه دانشگاه ابن حلدون یک موسسه آموزشی تازه تاسیس است، اما از نظر نسبت دانشجویان بین المللی به تعداد کل دانشجویان در ترکیه رتبه اول را به خود اختصاص داده است. دانشگاه ابن حلدون یک دانشگاه خصوصی است که بر علوم و مطالعات اجتماعی تمرکز دارد و برنامه های مختلفی را به زبان های انگلیسی، ترکی و عربی ارائه می دهد. این دانشگاه بورسیه های تحصیلی مقطع کارشناسی و چندین بورسیه تحصیلی با بودجه کامل را برای دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه برای مقاطع کارشناسی ارشد ارائه می دهد. بورسیه تحصیلی برای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ابن حلدون به شرح زیر طبقه بندی می شود:

بورسیه شایستگی ابن حلدون (UBB):
این بورسیه رقابتی ترین بورسیه محسوب می شود و به متقاضیانی با سابقه علمی و پژوهشی برجسته تعلق می گیرد. دانشجو از حقوق ماهانه (حدود 2,500 لیر)، مسکن دانشجویی و معافیت از شهریه برخوردار می شود.

بورسیه تحصیلی کامل (TAB):
بورسیه ای که بر اساس شایستگی علمی اعطا می شود، درخواست های بورسیه نامزدها توسط کمیته دانشگاه ارزیابی می شود و مصاحبه های شخصی در طول فرآیند انتخاب انجام می شود. درخواست‌های دریافت‌شده، کمک هزینه ماهانه (حدود 1500 لیر)، مسکن دانشجویی و معافیت از شهریه دریافت می‌کنند.

بورسیه معافیت شهریه – معافیت از شهریه (OGB):
دریافت کنندگان این بورسیه در طول مدت تحصیل از معافیت کامل شهریه برخوردار می شوند.

 

بورسیه دولتی ترکیه

 

یکی از انواع بورس تحصیلی ترکیه که متقاضیان می توانند برای آن درخواست دهند، بورسیه دولتی ترکیه است که در بین دانشجویان بین المللی دارای محبوبیت بسیاری است. بورسیه دولتی ترکیه به طور کامل تامین می شود و هزینه های تحصیل، هزینه های زندگی و هزینه های سفر را در طول دوره تحصیلی پوشش می دهد همچنین برای دانشجویان این امکان فراهم می شود که در اولین سال مقدماتی زبان ترکی را یاد بگیرند. بورسیه تحصیلی دولت ترکیه به دلیل تعداد زیاد متقاضیان یکی از رقابتی ترین بورسیه های تحصیلی در سراسر جهان است. روند درخواست بورسیه دولتی ترکیه نسبتا ساده است و نیازی به مدرک مهارت زبان انگلیسی مانند تافل یا آیلتس ندارد که می تواند برای بسیاری مانع باشد. معیارهای واجد شرایط بودن انعطاف پذیر آن به طیف گسترده ای به دانشجویان اجازه می دهد که برای آن در مقاطع مختلف تحصیلی درخواست دهند. بورسیه دولتی ترکیه چندین بورسیه برای تحقیقات علمی (سطح فوق دکترا) ارائه می دهد. دوره درخواست بورسیه دولتی ترکیه در ژانویه هر سال باز می شود و در اواسط فوریه به پایان می رسد. متقاضیان در سفارت ترکیه در کشور محل اقامت برای اخذ این نوع بورسیه مصاحبه می شوند.

 

بورسیه فول فاند ترکیه

 

یکی از انواع بورس تحصیلی ترکیه که تنها متقاضیان بین المللی می توانند برای آن درخواست دهند، بورسیه فول فاند ترکیه است که هدف از ارائه این بورسیه های بین المللی ایجاد رهبران، ارائه آموزش با کیفیت و ایجاد ارتباط نزدیک با سایر کشورها است. فرصت های زیادی با بودجه کامل همراه با تجربه تحصیلی در ترکیه وجود دارد. همه دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه چشم اندازی منحصر به فرد در سطح جهانی به دست خواهند آورد. یکی از انواع بورسیه فول فاند ترکیه بورسیه بورسلاری ترکیه (Turkiye Burslari Scholarships) می باشد. برای اخذ این نوع بورس تحصیلی ترکیه متقاضیان می بایست حتما ملیتی غیر ترکی داشته باشند. از دیگر شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه از نوع فول فاند داشتن معدل بالا می باشد. در زیر در مورد شرایط بورسیه فول فاند ترکیه در مقاطع مختلف اشاره شده است.

شرایط بورسیه فول فاند ترکیه در مقطع کارشناسی

 

بورسیه فول فاند ترکیه در مقطع کارشناسی، معمولا به مدت 4 سال هزینه های تحصیل و زندگی متقاضیان را پوشش می دهد. حداقل شرط لازم برای بورسیه فول فاند ترکیه 12 سال سابقه تحصیلی به همراه حداقل 70 درصد نمره و حداکثر شرط سنی 21 سال است. بورسیه فول فاند ترکیه در مقطع کارشناسی تنها در رشته های زیر ارائه می شود:

علوم اجتماعی

مهندسی

علوم انسانی

علوم بهداشتی

موسیقی

هنرهای زیبا

شرایط بورسیه فول فاند ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

 

این نوع از بورسیه تحصیلی رایگان ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد به مدت 2 سال، هزینه های تحصیل و زندگی را تامین می کند. از شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه از نوع فول فاند می توان به حداقل 14 سال سابقه تحصیلی با حداقل 75 درصد امتیاز و حداکثر سن 30 سال، اشاره کرد. مدرک کارشناسی ارشد از طریق برنامه بورسیه فول فاند ترکیه را می توان در زمینه های زیر دنبال کرد:

علوم اجتماعی

مهندسی

علوم انسانی

موسیقی

هنرهای زیبا

شرایط بورسیه فول فاند ترکیه در مقطع دکتری

شرایط بورسیه فول فاند ترکیه در مقطع دکتری حداقل 16 سال سابقه تحصیلی با حداقل 75 درصد نمره و سن زیر 35 سال می باشد. این نوع از بورس تحصیلی ترکیه هزینه های تحصیل و زندگی در این کشور را به مدت 2 سال پوشش می دهند. رشته های علوم اجتماعی، مهندسی، علوم انسانی و هنرهای زیبا، از رشته هایی هستند که متقاضیان می توانند در مقطع دکتری بورسیه فول فاند ترکیه را به دست آورند.

منبع

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *