ویزای تحصیلی آلمان


ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان، مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل و شرایط آن در این مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد. سوالاتی که در رابطه با تحصیل در آلمان در ذهن نقش می بندد غالبا در این مورد می باشند که پذیرش فوری و ویزای تحصیلی کشور آلمان را چگونه می توان گرفت؟
هزینه ویزای تحصیلی آلمان به چه صورت می باشد؟ ویزای تحصیلی آلمان برای متاهلین دارای چه شرایطی است؟ ویزای تحصیلی آلمان مهمترین مرحله مهاجرت تحصیلی به  آلمان می باشد و پر کردن فرم درخواست ویزای تحصیلی آلمان باید با دقت بسیاری انجام پذیرد و همچنین باید از مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی آلمان که هر ساله توسط سفارت اعلام می شود،
اطلاع یافت تا به همان صورت درخواستی سفارت مدارک تهیه گردد. اخذ ویزای تحصیلی آلمان به این جهت از اهمیت بالایی برخوردار است که اگر در پرونده شخص متقاضی موارد ریجکتی وارد گردد، برای اخذ ویزای کشورهای دیگر نیز به مشکلاتی بر خواهد خورد، لذا بهتر است مدارک لازم را حتما طبق لیست سفارت آلمان آماده کرد.

انواع ویزای تحصیلی آلمان

کشور آلمان برای دانشجویان و متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در آلمان را دارند در تمام مقاطع تحصیلی بستر مناسبی را فراهم آورده است. کشور آلمان تقریبا در تمام مقاطع تحصیلی از دبیرستان تا مقطع دیپلم، مقطع لیسانس، فوق لیسانس و مقطع دکترا پذیرش و ویزای تحصیلی صادر می نماید.
و با توجه به دانشگاه های مختلف و شرایط مختلف متقاضیان، وضعیت اخذ پذیرش و ویزا ممکن است کم و بیش متغیر باشد ولی در نهایت امکان تحصیل و اخذ ویزای تحصیلی آلمان همواره ممکن خواهد بود.

معمولا وقت سفارت آلمان یک تا یک سال و نیم به طول می انجامد، بنابراین در گام اول برای مهاجرت به آلمان، وقت سفارت را رزرو کنید. البته راه میانبر برای اخذ وقت سفارت کوتاه تر کشور آلمان نیز وجود دارد و این است که با شرکت در دوره های زبان در کشور آلمان، وقت سفارت این کشور را در زمان کوتاه تری کسب نمایند.

ویزای دانشجویی آلمان برای همه دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در آلمان هستند، به استثنای اتحادیه اروپا (EU)، منطقه اقتصادی اروپا (EEA) و اتباع سوئیس که می توانند بدون اخذ ویزای تحصیلی آلمان این کار را انجام دهند، ضروری است. ویزای تحصیلی آلمان به شما این حق را می دهد که در طول دوره خود در آلمان بمانید. هزینه ویزای تحصیلی آلمان بسیار مناسب است،

اما لازم است قبل از اقدام برای اخذ آن، از برخی موانع اداری عبور کنید. همچنین ممکن است نیاز به بازدید از کنسولگری آلمان باشد. متقاضیان تحصیل می توانند متناسب با هدف خود یکی از انواع ویزای تحصیلی آلمان را کسب نمایند. در زیر در مورد هر کدام از انواع ویزای تحصیلی آلمان بیشتر توضیح داده شده است.

  • ویزای اصلی دانشجویی آلمان (Visum Zur Studienzwecken)

    ویزای اصلی دانشجویی آلمان، برای آن دسته از متقاضیانی است که برای یک دوره از یک موسسه یا دانشگاه معتبر، پذیرش دریافت نموده اند.

  • ویزای دوره زبان

    ویزای دوره زبان برای آن دسته از متقاضیانی که برای فراگیری زبان از یک موسسه آموزشی پذیرش دریافت کرده اند، می باشد. متقاضیان تنها زمانی می توانند برای این نوع ویزا درخواست نمایند که طول دوره زبان بین سه ماه الی یک سال باشد.

  • ویزای تقاضای تحصیل (Visum Zur Studienbewerbung)

    این ویزا برای آن دسته متقاضیانی است که هنوز رشته خود را انتخاب نکرده اند یا هنوز در انتظار تایید پذیرش هستند.

    تحصیل در مدارس آلمان در مقاطع پیش دبستانی، دبستان و دبیرستان (نظری، فنی و حرفه ای و کار و دانش) امکان پذیر است. دانش آموزان در آلمان از 3 تا 6 سالگی در پیش دبستانی، 6 تا 10 سالگی در مقطع ابتدایی و پس از آن در مقطع دبیرستان مشغول به تحصیل می شوند. لازم به ذکر است که تحصیل در آلمان در مقطع ابتدایی یا Grundschule اجباری است. پس از اتمام مقطع دبستان، دانش آموزان در یکی از دبیرستان های زیر ادامه تحصیل می دهند.

    • Hauptschule

      این مدارس همان مدارس فنی و حرفه ای هستند. شرط ورود به این مدارس نمره 5 تا 9 می باشد و تحصیل در این دبیرستان ها تا سن 18 سالگی ادامه خواهد داشت. این مدارس ویژه دانش آموزانی است که سطح علمی پایین تری دارند و تحصیل در این مدارس همزمان با دوره های کارآموزی می باشد.

    • Realschule

      این مدارس همان مدارس کار و دانش می باشندو شرط ورود به آنها داشتن نمره 5 تا 10 در کارنامه دوره ابتدایی می باشد. دوره های کارآموزی در این مدارس اختیاری بوده و پس از اتمام دوره تحصیل در دسترس خواهند بود ولی در صورت عدم علاقه، دانش آموز می تواند تحصیل خود را در دبیرستان های دیگر ادامه دهد تا بتواند وارد دانشگاه شود.

    • Gymnasium

      این مدارس همان مدارس نظری هستند و با داشتن نمره بین 10 تا 13 در کارنامه دبستان می توان به این مدارس ورود پیدا کرد. دانش آموزان پس از اتمام تحصیل در این دوره با قبولی در آزمون سراسری می توانند وارد بهترین دانشگاه های کشور آلمان شوند.

    کودکان زیر 18 سال در صورتی که بخواهند در مدارس آلمان تحصیل نمایند، نیاز به مدرک زبان آلمانی نخواهند داشت و در مدارس این کشور زبان آلمانی را نیز فرا می گیرند. مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع مدارس برای کودکان بالای 12 سال از نظر افسر ویزا معقول تر است و به منظور اخذ ویزا ریسک کمتری خواهد داشت. مهاجرت تحصیلی به آلمان در مدارس خصوصی آلمان نیز امکان پذیر است. این مدارس می توانند شبانه روزی باشند و تمامی امکانات تحصیلی و زندگی را به دانش آموزان ارائه می کنند.

    هزینه های این مدارس بسیار متغیر است و می توان هزینه سالیانه تحصیل در مدارس خصوصی و شبانه روزی آلمان را 30 هزار یورو تخمین زد. دانش آموزانی که در مدارس روزانه آلمان تحصیل می کنند باید در کشور آلمان قیم داشته باشند، در غیر این صورت نمی توانند ویزای تحصیلی دریافت نمایند.

    ویزای دانشجویی آلمان در مقطع لیسانس

    برای تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان، داشتن مدرک دیپلم ضروری و پیش نیاز محسوب می شود. برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان داشتن پذیرش از دانشگاه های آلمان مورد نیاز است. آلمان دارای بهترین دانشگاه های جهان می باشد و سطح علمی دانشگاه های این کشور بسیار بالاست و همین موضوع یکی از دلایل علاقه شدید دانشجویان بین المللی برای تحصیل و اخذ ویزای تحصیلی آلمان می باشد.

    در حال حاضر 35 درصد تعداد دانشجویان آلمانی را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند. آلمان به گپ تحصیلی حساس است و برای تحصیل در این کشور می بایست گپ تحصیلی ترجیحاً کمتر از 5 سال باشد. همچنین اگر قصد تحصیل رایگان در آلمان را دارید می بایست مدرک زبان آلمانی در سطح b1 داشته باشید تا بتوانید وارد دانشگاه های این کشور شوید. تحصیل دوره لیسانس در کشور آلمان 4 ساله است و دانشجو 20 ساعت در هفته اجازه کار دانشجویی خواهد داشت.

    البته تحصیل رایگان در آلمان به این منظور نمی باشد که تحصیل دانشجو به صورت کاملاً رایگان باشد و دانشگاه های رایگان آلمان سالیانه مبلغی در حدود 700 تا 800 یورو از دانشجو جهت هزینه های ثبت نام اخذ می نمایند. برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع لیسانس در کشور آلمان، فرد متقاضی می بایست مدرک آیلتس با نمره 6 را اخذ کند. شهریه دانشگاه های خصوصی آلمان سالیانه بین 7 تا 20 هزار یورو بسته به رشته و شهر و دانشگاه متغیر هستند.

    یکی از مهم ترین مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانشجویی آلمان، ارائه نامه تمکن بانکی است که این نامه تمکن نشان دهنده این موضوع می باشد که دانشجو هزینه های تحصیل و زندگی یک سال اول خود را می تواند تامین نماید. این هزینه ها توسط دولت آلمان برای یک فرد حدودا ماهیانه 750 یورو تخمین زده شده است.

    ویزای تحصیلی آلمان در مقطع فوق لیسانس

    افرادی که دارای مدرک تحصیلی لیسانس هستند و قصد ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان را دارند می بایست بدانند که دانشگاه های آلمان دارندگان مدارک دانشگاه های سراسری و آزاد را به دانشگاه های پیام نور و علمی و کاربردی و غیر انتفاعی ترجیح می دهند و اولویت پذیرش را برای گروه اول در نظر می گیرند.

    تحصیل در دوره فوق لیسانس در آلمان بین 1 تا 2 سال طول می کشد و در رشته ها و گرایش های متنوعی امکان پذیر خواهد بود. متقاضیان تحصیل در آلمان در مقطع فوق لیسانس می بایست اعتبار مدارک مقطع لیسانس خود را در قبل از اپلای آلمان و اخذ پذیرش در سازمانی به نام Akademisches Auslandsamt بررسی نمایند تا آن را در صورت تایید، برابر با مدرک لیسانس در آلمان در نظر بگیرند. دانش زبان آلمانی یا انگلیسی مطلوب، یکی از نیازمندی های تحصیل در مقطع فوق لیسانس در آلمان است.

    آن دسته از افرادی که خواهان کار همزمان با تحصیل در آلمان هستند، می توانند در دوره های کار تحصیل آلمان شرکت کنند. این دوره ها برای افراد 18 تا 25 سال مناسب می باشد و این افراد در صورت داشتن مدرک دیپلم 12 ساله و تسلط به زبان آلمانی تا حد c1 می توانند در این دوره ها شرکت نمایند. در صورتی که به زبان آلمانی تا حد مشخص شده تسلط ندارید،

    ابتدا وارد دوره فاندیشن می شوید و پس از فراگیری زبان آلمانی وارد دوره کار تحصیل می شوید. از مزایای این دوره می توان به هزینه اندک تحصیل، مهارت آموزی همزمان با تحصیل، دریافت حقوق و تبدیل کردن ویزای تحصیلی به کاری پس از تحصیل، نام برد. برای تحصیل در دوره کار تحصیل آلمان فقط کافی است که هزینه ثبت نام که 200 یورو می باشد را بپردازید و از پرداخت شهریه برای دانشگاه معاف هستید.

    ویزای تحصیلی آلمان در مقطع دکتری

    تحصیل در مقطع دکتری در آلمان و اخذ پذیرش از دانشگاه های ارائه دهنده آن کار ساده ای نیست. متقاضیان تحصیل دکتری در آلمان می بایست در صورت داشتن رزومه علمی قوی، سطح زبان بالا، سابقه امور علمی و پژوهشی، مقالات بین المللی، توصیه نامه و سن مناسب یک استاد راهنما را در یکی از دانشگاه های آلمان پیدا نموده و پس از تایید توسط استاد راهنما، از آن دانشگاه پذیرش دریافت نمایند و با داشتن آن برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام نمایند. مدت زمان تحصیل در مقطع دکتری درآلمان 4 سال می باشد.

    ویزای تحصیلی آلمان به همراه بورسیه تحصیلی

    بورسیه‌های تحصیلی آلمان، منجر به تحصیلات رایگان شده و بین دانشجویان بین‌المللی تقاضای زیادی دارد. برای اخذ بورسیه لازم است دانشجو دارای رزومه قوی، پیشینه مطالعاتی زیاد و مقالات بین‌المللی، توصیه‌نامه و سن مناسب باشد تا بتواند برای اخذ بورسیه تحصیلی مدارک خود را ارائه کند.

    معمولاً دانشگاه‌های آلمان بورسیه‌های خود را به سازمان DAAD ارائه می‌کنند تا این سازمان با بررسی مدارک دانشجویان بورسیه تحصیلی را واگذار نماید. این پروسه مانند ویزای دانشجویی دکتری سخت و وقت‌گیر است.

    بورسیه‌های ارائه‌شده در دانشگاه‌های آلمان

    جدول بورسیه های المان به شرح زیر است:

    نام بورسیه مبلغ بورسیه مقطع بورسیه
    بورسیه Mailcheck ۱۵۰۰ دلار ماهیانه لیسانس
    بورسیه trendhim talent ۲۰۰۰ یورو ماهیانه لیسانس
    بورسیه بنیاد فردریش ایبرت ۱۰۰۰ یورو ماهیانه فوق‌لیسانس
    بورسیه بنیاد علمی علوم آلمانی ۱۲۵۰ یورو ماهیانه دکتری
    بورسیه stipendiumplus ۱۳۵۰ یورو ماهیانه دکتری

    کار با ویزای دانشجویی آلمان

    از دغدغه‌های دانشجویان پیدا کردن کار دانشجویی در این کشور است تا بتوانند بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی در این کشور را پوشش دهد. معمولاً در ترم‌های اول امکان داشتن کار دانشجویی وجود ندارد؛ اما از ترم‌های بعد با تسلط بیشتر به زبان و داشتن مهارت امکان ۱۲۰ روز  کار در ایام تعطیلی بین ترم‌ها به صورت تمام‌وقت و ۲۴۰ روز در طول ترم به صورت پاره‌وقت وجود دارد.

    دستمزد کار در آلمان ساعتی ۸ تا ۱۲ یورو است که بخشی از هزینه‌های زندگی را پوشش می‌دهد. همراه دانشجو در کشور آلمان می‌تواند بدون محدودیت به صورت تمام‌وقت مشغول به کار شود.

    ویزای تحصیلی آلمان و اخذ ویزای همراه

    از مزایایی که ویزای دانشجویی آلمان دارد، امکان اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر سن قانونی است. متقاضی ویزای دانشجویی بعد از ورود به کشور آلمان و سپری شدن مدتی می‌تواند برای همراهان خود درخواست ویزا کند که بین ۳ ماه تا ۱ سال ممکن است طول بکشد.

    از شرایط مهم گرفتن ویزای همراه، داشتن نامه تمکن مالی آلمان است. دانشجو باید توانایی مالی لازم برای تأمین هزینه‌های زندگی همسر و فرزندان خود را داشته باشد و مسکن مناسب تهیه کند. متقاضی باید حتماً مدرک زبان a۱ داشته و سند ازدواج خود را به سفارت ارائه کند.

     ویزای تحصیلی آلمان و مدارک مورد نیاز

    دولت آلمان ۳ نوع ویزای تحصیلی برای افرادی که قصد تحصیل در این کشور را دارند، ارائه می‌دهد.

    • ویزا برای دوره‌های زبان آلمانی: این ویزا به مدت ۳ ماه تا ۱ سال برای شرکت در دوره‌های آموزش زبان آلمانی ارائه می‌شود که معمولاً کوتاه‌مدت هستند.
    • ویزای اپلای تحصیلی: این ویزا در شرایطی صادر می‌شود که شما در تلاش برای پیدا کردن دانشگاه مناسب هستید و هنوز نامه پذیرش از دانشگاه را اخذ نکرده‌اید.
    • ویزای تحصیلی آلمان: ویزای دانشجویی یا تحصیلی آلمان در شرایطی صادر می‌شود که شما شرایط لازم برای تحصیل در کشور آلمان را داشته و از دانشگاه موردنظر پذیرش گرفته‌اید.

    مدارک لازم برای ویزای دانشجویی آلمان همانند دیگر کشورهای حوزه شنگن است اما ازآنجایی‌که سفارت آلمان در اخذ مدارک جدیت بالایی به خرج می‌دهد قبل از مراجعه به سفارت مدارک خود را با چک‌لیست ارائه‌شده از سوی سفارت تطبیق دهید تا ویزای شما به مشکل نخورد.

    در زیر اسناد لازم برای اخذ ویزای آلمان آورده شده است:

    • فرم درخواست: اطلاعات فرم را به‌درستی و با صداقت کامل مطابق با مدارک ارائه‌شده پر کنید.
    • تأییدیه پذیرش: این تائیدیِ باید از سوی دانشگاهی که در آن پذیرفته‌شده‌اید صادر و تائید شود.
    • انگیزه نامه: در این فرم انگیزه خود از تحصیل در آلمان را شرح دهید.
    • گذرنامه: طبق الزامات پاسپورت سفارت آلمان، دارای حداقل ۳ ماه اعتبار از زمان حضور شما در شنگن باشد.
    • بلیت مسافرت: بلیت پرواز گرفته‌شده یا رزرو شده ارائه شود و یا اثبات کنید در حال برنامه‌ریزی برای سفر به آلمان هستید.
    • عکس: عکس باید جدید و در ۳ ماه اخیر گرفته‌شده باشد و مطابق با استاندارد سفارت آلمان باشد.
    • بیمه درمانی: ارائه سند بیمه درمانی که هرگونه حادثه حتی مرگ را پوشش داده، در حوزه شنگن اعتبار داشته و سقف آن نیز ۳۰۰۰۰ یورو است.
    • اثبات تمکن مالی: این سند ۱ گواهی جدید از بانک است که اثبات می‌کند شما حداقل ۴۵ یورو می‌توانید به‌طور روزانه در آلمان هزینه کنید؛ و در کل توانایی مالی برای هزینه‌های خود در طول مدت سفر را دارید.

    متقاضی پس از ورود به آلمان باید برای اخذ مجوز اقامت تحصیلی اقدام کرده و مدارک زیر را ارائه کند:

    گذرنامه، تائیدِ ثبت‌نام در دانشگاه، گواهی ثبت‌نام در دانشگاه آلمان، عکس جدید و بیمه ازجمله مدارک لازم برای اقامت تحصیلی هستند.

    ویزای تحصیلی آلمان و موقعیت کار پس از تحصیل

    کشور آلمان نیاز مبرمی به نیروی کار متخصص داشته و با توجه به بازار کار مناسب و اولویت فارغ‌التحصیلان در دانشگاه‌های این کشور، بعد از اتمام تحصیلات می‌توانید اقامت خود را به مدت ۱۸ ماه تمدید کرده و به جستجوی کار بپردازید. برای این کار باید مدارک خود را با اداره اتباع خارجی ارائه کرده و کار موردنظر خود در آلمان را پیدا کنید.

    مدارک لازم برای این منظور شامل آخرین مدرک تحصیلی، مدرک ضمانت مالی و گذرنامه است و بعد از پیدا کردن کار در آلمان متقاضی می‌تواند ویزای کار آلمان را اخذ کند. در مواردی این ویزای کار منجر به اخذ بلوکارت اتحادیه اروپا می‌شود؛ که شرایط دریافت بلوکارت به شرح زیر است.

    برای اخذ بلوکارت آلمان لازم است که دارای مدرک تحصیلی معتبر و مهارت کافی باشید. متقاضی باید دارای قرارداد کاری و یا پیشنهاد کاری با حقوق سالانه ۴۹۸۰۰ یورو بوده و ۱ مدرک دانشگاهی از دانشگاه‌های آلمان داشته باشد. البته موارد استثنا برای دانشمندان، ریاضی‌دانان، مهندسین، پزشکان و متخصصین فناوری اطلاعات وجود دارد.

    ویزای تحصیلی آلمان و اخذ اقامت و تابعیت پس از تحصیل

    یکی از دلایل اصلی مهاجرت برای تحصیل در کشور آلمان اخذ تابعیت این کشور است. البته طبق قوانین آلمان صرف تحصیل در این کشور به فرد اقامت داده نمی‌شود و بعد از اتمام تحصیلات باید پیشنهاد کاری داشته باشد. بعد از پیدا کردن کار ابتدا ویزای کار آلمان به متقاضی داده می‌شود.

    بعدازاینکه فرد به کار مشغول شد، بعد از ۵ سال اقامت و کار در آلمان، اقامت دائم به وی داده می‌شود. بعد از گذشت ۳ سال از اقامت دائم آلمان می‌توان برای دریافت پاسپورت آلمان اقدام کرد. برای اخذ تابعیت آلمان مدارک و شرایطی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره شده است.

    متقاضی باید زمان لازم برای اقامت آلمان را در این کشور گذرانده باشد و سابقه کیفری در این مدت نداشته باشد. تسلط به زبان آلمانی در سطح b۱، اثبات تمکن مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی و مسکن، پایبندی به قانون اساسی آلمان از دیگر شرایط اخذ تابعیت آلمان است.

منبع:

Visas to study in Germany

4.5/5 - (2 امتیاز)

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *