ویزای آلمان
بدون شک کشور آلمان یکی از ایده آل ترین کشورهای اروپایی عضو پیمان شینگن برای مسافرت کوتاه مدت و یا بلند مدت است. آلمان در سراسر جهان از لحاظ جذب توریست کشور موفقی محسوب می شود و تنوع مکان های دیدنی آن از مناظر طبیعی شگفت انگیز تا موسیقی و هنر در شهرهای معروفی همچون برلین برای گردشگران خارجی زیادی خاطرات به یادماندنی رقم زده است. از طرفی این کشور در حوزه های دانش، صنعت و اقتصاد نیز کشوری پیشتاز به شمار می آید. عوامل زیادی برای سفر به این کشور وجود دارد اما با هر هدفی که قصد سفر به این کشور را داشته باشید، حتما نیازمند دریافت ویزا از سفارت این کشور در ایران خواهید بود. به بیان دیگر یکی از اقدامات اولیه و بسیار مهم برای سفر به آلمان دریافت ویزای آلمان است.
انواع ویزای آلمان
ویزای آلمان به دو دسته کلی ویزای کوتاه مدت آلمان و ویزای بلند مدت آلمان تقسیم میشود. بسته به هدف شما از سفر به آلمان و طول مدت اقامتتان، میتوانید برای هر کدام از انواع مختلف ویزای آلمان اقدام کنید.
ویزای کوتاهمدت آلمان
ویزای شینگن کوتاهمدت آلمان به دارنده آن اجازه میدهد حداکثر تا ۹۰ روز طی مدت ۱۸۰ روز در آلمان بماند. اگر برای اهداف زیر سفر میکنید، میتوانید برای دریافت ویزای شینگن آلمان درخواست دهید:
- ترانزیت فرودگاهی آلمان
- دیدار با خانواده و دوستان یا برای گردشگری
- شرکت در جلسات و سایر رویدادهای مرتبط با تجارت
- درمان پزشکی
- بازدیدهای رسمی، فرهنگی یا ورزشی
ویزای بلندمدت آلمان
ویزای اقامت طولانیمدت آلمان برخلاف ویزای کوتاهمدت، برای اقامتهایی که بیش از ۹۰ روز است، صادر میشود و اهداف آن با اهداف ویزای کوتاهمدت آلمان کاملاً متفاوت است. اگر میخواهید بیش از ۹۰ روز در آلمان اقامت داشته باشید، باید برای یکی از ویزاهای زیر اقدام کنید:
- ویزای دانشجویی آلمان: مناسب برای دانشجویان آینده آلمان یا کسانی که قبلاً در دانشگاه آلمان پذیرش گرفتهاند.
- ویزای دوره زبان آلمان: این ویزا برای دانشجویان آینده آلمان است که ممکن است نیاز باشد قبل از پذیرش کامل در یک دانشگاه، در دوره آموزش زبان آلمانی شرکت کنند.
- ویزای کارآموزی دانشجویی آلمان: این ویزا برای دانشجویانی است که مایل به شرکت در یک برنامه آموزشی یا کارآموزی در آلمان هستند که بیش از ۹۰ روز طول میکشد.
- ویزای محققان آلمان: برای محققان بینالمللی که در یک رویداد علمی در آلمان شرکت میکنند.
- ویزای اشتغال آلمان: افرادی که دارای پیشنهاد کار در آلمان هستند، میتوانند برای کار در آلمان این ویزا را درخواست کنند.
- ویزای جستجوی کار آلمان: برای کسانی که به دنبال فرصتهای شغلی جذاب در آلمان هستند، اما هنوز پیشنهاد کار ندارند.
- ویزای فریلنسر آلمان: برای فریلنسرهای خارجی در زمینههای مختلف جهت ورود به آلمان و خوداشتغالی در آلمان است.
- ویزای همراه آلمان: برای آوردن همسر و فرزندان افرادی که قبلاً در آلمان اقامت داشتهاند.
- ویزای درمان پزشکی آلمان: برای هر فرد بینالمللی که به دنبال درمان پزشکی در آلمان است.
مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای آلمان
برای درخواست ویزای آلمان باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- فرم درخواست ویزای آلمان: متناسب با ویزای درخواستی کوتاهمدت یا بلندمدت، فرم مناسب را انتخاب کرده و اطلاعات خود را بهصورت آنلاین و با دقت وارد کنید، زیرا درصورت عدم انطباق اطلاعات فرم تکمیلشده با اسناد ارائهشده، ممکن است درخواست شما رد شود. فرم را چاپ کرده و سپس در پایان آن را امضا کنید.
- گذرنامه معتبر: گذرنامه دارای حداقل ۶ ماه اعتبار و یک صفحه خالی
- دو قطعه عکس در اندازه ویزای آلمان
- اثبات اقامت در آلمان: مدرکی که نشان میدهد مکانی برای اقامت در آلمان دارید. این سند میتواند اسناد رزرو هتل، قرارداد اجاره، نامه دعوت از میزبان یا اثبات مالکیت خانه/آپارتمان در آلمان باشد.
- رزرو بلیت رفتوبرگشت یا برنامه سفر: بلیت رزرو شده هواپیما، قطار یا سایر وسایل حملونقل باید بهعنوان مدرکی برای اثبات تاریخ ورود و خروج شما از آلمان، ارائه شود.
- پوشش بیمه درمانی مناسب: باید بیمه درمانی با حداقل پوشش ۳۰۰۰۰ یورو ارائه دهید.
- اثبات تمکن مالی: بهعنوان متقاضی ویزای آلمان، باید بتوانید تمکن مالی آلمان در حدود ۸۵۳ یورو در ماه را برای مدت اقامت در خاک آلمان به سفارت یا کنسولگری آلمان اثبات کنید.
مراحل درخواست ویزای آلمان
برای درخواست ویزای آلمان، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
۱تکمیل فرم درخواست ویزای آلمان: فرم درخواست را بهصورت آنلاین و با دقت تکمیل کنید. از فرم تکمیلشده، دو بار پرینت بگیرید و امضا کنید.
۲گرفتن وقت سفارت آلمان: از طریق وبسایت کارگزاری ویزامتریک آلمان، برای گرفتن وقت سفارت، ثبتنام کنید.
۳تهیه مدارک موردنیاز: مطمئن شوید که همه مدارک موردنیاز را آماده کردهاید.
۴شرکت در مصاحبه: در روز تعیینشده وقت سفارت و مصاحبه، بهموقع در آدرس سفارت آلمان حاضر شوید. به یاد داشته باشید که اگر حتی برای چند دقیقه دیر کنید، احتمالاً آنها قرار ملاقات شما را لغو میکنند. اطمینان حاصل کنید که تمام مدارک لازم را به همراه داشته باشید.
۵پرداخت هزینه: هزینه درخواست ویزا، به مبلغ ۸۰ یورو را پرداخت کنید و رسید بگیرید.
رفع ریجکتی ویزای آلمان
دلایل متعددی برای ریجکت ویزای آلمان وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- فرم درخواست ناقص
- درخواست برای نوع اشتباه ویزا
- کمبود تمکن مالی
- پاسپورت و عکس نامعتبر
- سوابق کیفری
- نداشتن پوشش صحیح بیمه درمانی
بنابراین برای اینکه درخواست ویزای شما ریجکت نشود و شانس دریافت ویزا را بالا ببرید، تمامی مدارک را بهصورت کامل و بدون نقص تهیه کنید.
شرایط تمدید ویزای شینگن آلمان
بهعنوان یک قاعده، ویزای شینگن آلمان قابل تمدید نیست. بااینحال، در مواردی که دلایل جدی وجود دارد که نمیتوانید آلمان را ترک کنید، این قانون نادیده گرفته میشود:
- فورس ماژور: هنگامیکه دلایل قوی خارج از کنترل شما وجود دارد که مانع بازگشت شما به کشور خود میشود. مانند: بلایای طبیعی، عدم تردد هوایی به دلیل بدی هوا و غیره
- دلایل بشردوستانه: هنگامیکه به دلیل یک حادثه فاجعهبار برای اعضای خانوادهای که در آلمان زندگی میکنند و موارد مشابه، ناتوان از سفر هستید.
- دلایل جدی شخصی: درصورت پیشبینی یک رویداد مهم تجاری یا حرفهای
- ورود دیرهنگام به منطقه شینگن: هنگامیکه در ورود به آلمان دیر کردهاید و از مدتزمان ویزای خود بهطور کامل استفاده نکردهاید.
انواع مجوز اقامت آلمان
در صورت دریافت ویزای آلمان، هنگام ورود به آلمان باید مجوز اقامت آلمان را دریافت کنید. در اینجا انواع مجوزهای اقامت آلمان براساس هدف ویزای صادر شده، آمده است:
- اجازه اقامت دانشجویی آلمان: برای دانشجویی که در یک برنامه آموزشی شرکت میکند، در دانشگاه تحصیل میکند و برای طول دوره صادر میشود.
- مجوز اقامت اشتغال آلمان: برای کسانی که پس از جستجوی فعالانه کار تحت ویزای جستجوی کار، پیشنهاد کار در آلمان دریافت میکنند.
- اجازه اقامت خانواده در آلمان: برای اعضای خانواده ساکنان آلمان بهمنظور اتحاد مجدد خانواده صادر میشود.
- کارت آبی یا بلوکارت: بلوکارت آلمان جهت اجازه اقامت برای کارگران ماهر و مایل به کار در زمینه تخصص خود در آلمان صادر میشود.
- اجازه اقامت اتحادیه اروپا: برای گروهی از افراد که مایل به اقامت در آلمان یا کشور دیگری از اتحادیه اروپا هستند، صادر میشود.
- مجوز اقامت بشردوستانه آلمان: برای کسانی که از وضعیت در کشور خود فرار کردهاند، صادر میشود.
- اجازه اقامت دائم آلمان: برای اقامت همیشگی در آلمان صادر میشود.
منبع
بدون دیدگاه