ویزای تحصیلی ترکیه


ویزای تحصیلی ترکیه

ویزای تحصیلی ترکیه ، مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه ، تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی، هزینه های تحصیل و زندگی، چگونگی اخذ ویزای تحصیلی ترکیه و سایر نکات مرتبط با مهاجرت تحصیلی به ترکیه را در این مقاله مورد بررسی علمی قرار می دهیم. چگونه ویزای تحصیلی ترکیه بگیریم؟ مراحل گرفتن ویزای تحصیلی ترکیه چیست؟ آیا کشور ترکیه و دانشگاه های این کشورمکان مناسبی برای تحصیل است؟ ویزای تحصیلی ترکیه چه هزینه هایی دارد؟ برای پاسخ به این نوع از سوالات و نکاتی مربوط به تحصیل در ترکیه و اخذ ویزای تحصیلی ترکیه در مقاطع مختلف تا انتهای این مقاله با ما باشید.

جهت تحصیل در ترکیه نیاز به اخذ ویزای تحصیلی ترکیه دارید. بسته به نوع دوره تحصیلی که شخص انتخاب می کند، انواع مختلفی از ویزای دانشجویی ترکیه توسط سفارت این کشور ارائه می شود. انواع ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر می باشد:

  • ویزای کارآموزی
  • ویزای کارآموزی ERASMUS
  • ویزای کارآموزی AISEC
  • ویزا برای تحصیل دوره زبان ترکی
  • ویزا برای تحصیل در دوره های آموزشی کوتاه مدت
  • ویزای تحصیلی
  • ویزای تحصیل در جمهوری قبرس شمالی ترکیه

پس از پذیرش از دانشگاه و اخذ نامه پذیرش می توانید برای درخواست ویزای تحصیلی ترکیه به سفارت این کشور مراجعه و با ارائه نامه پذیرش و سایر مدارک، درخواست خود را تقدیم نمایید. با توجه به اینکه صدور ویزا ممکن است یک تا دو ماه زمان ببرد، بر اساس تاریخ شروع ترم به درستی برنامه ریزی کنید.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه

همانطور که در بالا اشاره شد در صورتی که به دنبال اقامت دانشجویی در ترکیه می باشید می بایست برای اخذ ویزای دانشجویی ترکیه اقدام نمایید.
متقاضیان بین المللی برای اخذ این نوع ویزا می بایست یکسری مراحل را طی کنند. دقت نمایید که در هنگام گذراندن مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه نهایت دقت را به کار ببرید و مدارکی که ارائه می دهید کامل و اصل باشد چراکه هر گونه نقصی در مدارک یا وجود هر گونه مدرک جعلی منجر به ریجکتی ویزای دانشجویی ترکیه می شود. در ادامه مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه آورده شده است.
  • اخذ پذیرش از موسسات معتبر ترکیه

    اولین گام در اخذ اقامت تحصیلی ترکیه، اخذ پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر در این کشور می باشد. یکی از مهمترین مدارک ویزای دانشجویی ترکیه، نامه پذیرش از موسسه یا دانشگاه می باشد.

  • اخذ وقت از سفارت ترکیه

    دومین گام در مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، رزرو وقت سفارت ترکیه به صورت آنلاین می باشد.

  • تهیه و گردآوری مدارک

    تهیه درست مدارک یکی از مهمترین گام های اقامت تحصیلی ترکیه می باشد. شما می بایست مدارک خواسته شده را با دقت گردآوری نمایید و هنگام مراجعه به کنسولگری ویزای ترکیه آن ها را ارائه دهید.

  • انتظار جهت دریافت نتیجه

    گاهی اوقات می توانید روند درخواست ویزای دانشجویی ترکیه خود را در وب سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید.

  • درخواست اجازه اقامت

    پس از موافقت با درخواست ویزای دانشجویی ترکیه می بایست حداکثر پس از 1 ماه ورود جهت اقامت تحصیلی ترکیه، برای اجازه اقامت این کشور اقدام نمایید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه

تمامی دانشجویان خارجی برای تحصیل در ترکیه باید ویزای تحصیلی ترکیه را اخذ نمایند. مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه ساده و مشخص است؛ تاییدیه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر را به همراه فرم درخواست ویزا به سفارت ترکیه در ایران تحویل دهید. معمولا پس از دو ماه نتیجه درخواست شما اعلام می شود. به طور کلی مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر می باشد.

  • نامه پذیرش تحصیلی از موسسه آموزشی
  • پاسپورت؛ بر اساس قانون ترکیه مدت اعتبار پاسپورت باید حداقل تا 2 ماه پس از مدت اقامت یا اعتبار ویزا باشد.
  • فرم درخواست ویزا
  • عکس پاسپورتی
  • اثبات تمکن مالی
  • پرداخت هزینه درخواست ویزا

     ویزای تحصیلی ترکیه و تمدید اعتبار

    ویزای تحصیلی ترکیه به صورت یک ساله صادر می شود. دانشجو باید تا پایان تحصیلات خود هر سال برای تمدید این ویزا اقدام کند. دانشجویان برای تمدید ویزای تحصیلی ترکیه و دفترچه اقامت خود شصت روز قبل از پایان مجوز اقامت خود مجددا به اداره امنیت مراجعه نمایند و با ارائه مدارک شناسایی و مدارک دانشگاهی لازم فرم درخواست تجدید نظر را پر نموده و ارسال نمایند. مجوز اقامت مجدد ویزای تحصیلی در مدت باقیمانده صادر خواهد شد.

     ویزای تحصیلی ترکیه و کار دانشجویی

    دانشجویان خارجی با ویزای تحصیلی حق کار استخدامی در ادارات و مراکز خصوصی و دولتی در ترکیه را ندارند. تنها امکان اشتغال برای دانشجویان بین المللی، انجام کار تحقیقی در خود دانشگاه است. دانشگاه های ترکیه پذیرش خوبی برای محققان بین المللی دارند. چنین موقعیتی تنها به افراد دارای رزومه بسیار قوی داده می شود.

    افرادی که رزومه پرباری دارند می توانند در برخی شرکت های بین المللی یا کنسولگری ها و سفارت ها نیز کار پاره وقت دانشجویی انجام دهند که البته چنین موقعیت هایی بسیار محدود است و رقابت شدیدی بر سر آنها وجود دارد.

    بعضی دانشگاه هایی که به دانشجویان بورسیه کامل اعطا می کنند، این بورسیه را تحت عنوان کمک به اساتید در انجام تحقیقات اعطا می نمایند. به این ترتیب دانشجویان دریافت کننده این بورسیه موظف اند، در پیشبرد امور تحقیقی و آموزشی استاد اعطا کننده بورس کمک نمایند و در ازای این کمک مبلغی به عنوان حقوق دریافت می نمایند.

    نوع دیگری از کار دانشجویی که با ویزای تحصیلی ترکیه می توان انجام داد آموزش زبان مادری در آموزشگاه ها یا به طور خصوصی است. پرستار بچه، راهنمای توریست، روزنامه نگاری و نویسندگی نیز از جمله کارهای دانشجویی است که فرد می تواند با ویزای تحصیلی انجام دهد.

    میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی ترکیه

    از مهمترین مسائلی که می بایست متقاضی تحصیل در ترکیه به آن دقت داشته باشد، میزان تمکن مالی برای ویزای تحصیلی ترکیه است. تمکن مالی حداقل برای اولین سال تحصیل متقاضی، به منظور صدور ویزای تحصیلی ترکیه و اجازه اقامت لازم می باشد. تمکن مالی شامل یک بیانیه بانکی است که بودجه کافی برای حمایت از متقاضی در طول اقامت وی ​​در ترکیه را نشان می دهد یا نامه تعهد نامه والدین متقاضی یا در صورتی که بورس تحصیلی را دریافت کرده باشد، می بایست اسناد آن را ارائه دهد و نشان دهنده این است که متقاضی می تواند از پس مخارج و هزینه های زندگی و تحصیل خود در کشور ترکیه بر بیاید و قصد پناهنده شدن در این کشور را ندارد. سند تمکن مالی را می توانید از تمامی بانک های سراسر کشور تهیه نمایید فقط دقت داشته باشید که حداکثر تا 10 روز پس از اخذ سند تمکن مالی، آن را به سفارت ارائه دهید. مقدار تمکن مالی شامل شهریه یک سال دانشگاه به همراه هزینه یک سال زندگی در ترکیه می باشد که این مقدار متناسب با نوع دانشگاهی که متقاضی قصد تحصیل در آن را دارد، می باشد به طبع شهریه دانشگاه های خصوصی و انگلیسی زبان ترکیه بیشتر می باشد و به دنباله آن مبلغ تمکن مالی برای متقاضی بیشتر می شود.

    تبدیل ویزای تحصیلی ترکیه به ویزای کار

    تبدیل ویزای تحصیلی ترکیه به ویزای کار از دلایلی است که بسیاری از افراد به دنبال اخذ ویزای دانشجویی ترکیه و تحصیل در این کشور می باشند چراکه متقاضیان می توانند با تحصیل در ترکیه، با محیط این کشور بهتر آشنا شوند، زبان ترکی را بیاموزند و در کنار آن مهارت های لازم را فرا بگیرند و پس از اتمام تحصیل در ترکیه می توانند کاری مناسب پیدا نمایند و در این صورت می توانند تبدیل ویزای تحصیلی ترکیه به ویزای کار را انجام دهند.

    با دریافت ویزای کاری در ترکیه، مسیر اخذ اقامت دائم این کشور و پس از آن پاسپورت ترکیه بر روی متقاضی باز خواهد بود. در زیر می توانید نرخ بیکاری در ترکیه را مشاهده کنید. این نرخ نشان می دهد که از بین هر صد نفری که در ترکیه به دنبال کار هستند، حدود 11 نفر از آن ها بیکار می باشند پس برای یافتن یکی موقعیت کاری مناسب می بایست تخصص و شرایط خوبی داشته باشید یا اینکه ترکیه را به عنوان یک پل برای ورود به بازار کار کشورهای اروپایی که شرایط و موقعیت های شغلی مناسبی برخوردار هستند، در نظر بگیرید.

    نواع ویزای تحصیلی ترکیه

    اگر قصد مهاجرت به ترکیه و تحصیل در این کشور را دارید می‌توانید از طیف وسیعی از گزینه‌های ویزای تحصیلی ترکیه استفاده کنید.  از جمله ویزاهای تحصیلی ارائه شده در ترکیه عبارت‌اند از:

    • ویزای کارآموزی یا کارورزی
    • ویزای کارآموزی یا کارورزی ERASMUS
    • ویزای کارآموزی یا کارورزی AIESEC
    • ویزای گذراندن دوره زبان ترکی
    • ویزا با هدف گذراندن دوره
    • ویزا با هدف تحصیل

     

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *