کشور کانادا از جمله کشورهای مهاجرپذیر است و هرساله هزاران نفر از سرتاسر دنیا متقاضی اخذ ویزای این کشور هستند. ویزاهای کانادا دارای دسته بندیهای مختلف میباشد که افراد براساس نیاز و اهداف خود آن را اخذ مینمایند. بهطور کلی ویزاهای کانادا به دو دستهی ویزای موقت و دائم تقسیم بندی میشود.
ویزای دائم:
دارندگان ویزای دائم برخلاف موقت میتوانند بهراحتی امکان ورود و خروج از کانادا را بدون محدودیت زمانی داشته باشند. جالب است بدانید که اقامت دائم از طریق ویزای کار، برنامهای است که دولت کانادا بهتازگی برای واجدان شرایط در نظر گرفته است. یکی از مزیتهای تبدیل ویزای کار به ویزای دائم برخورداری از خدمات شهروندی (آموزشی، درمانی و…) و همچنین عدم وجود محدودیت سنی است.
ویزای موقت:
نوع دیگر ویزای کانادا به صورت موقت صادر میشود و در افراد میبایست در بازهی زمانی مشخص از آن استفاده کنند. این نوع ویزا دارای انواع مختلف اعم از ویزای تحصیلی، کار، توریستی و… است. جالب است بدانید اگر به هر نحوی ویزای شما منقضی شود شما اجازهی ورود به کانادا را نخواهید داشت. جهت آشنایی با روند اخذ و انواع ویزای موقت کانادا به لینکهای زیر مراجعه فرمایید:
ویزای کار کانادا
کانادا برای بهبود و برطرف کردن مشکل کمبود نیروی کار خود، دست به جذب اشخاص خارجی می زند. به این ترتیب افراد زیادی از سرتاسر دنیا برای این مشاغل اقدام می کنند. کار در کانادا برای ایرانیان هم گزینه ای محبوب است. در این میان یکی از نکات مهم در روند گرفتن ویزای کار کانادا دعوت نامه ای می باشد که باید از سوی سازمان مهاجرت کانادا تایید شود. مواردی مانند دانش زبان، وضعیت مالی، سن و میزان مهارت در روند دریافت این ویزا موثر هستند.
ویزای توریستی کانادا
ویزای توریستی کانادا همانطور که از نامش مشخص است به منظور اهداف توریستی و گردشگری میباشد که در حال حاضر به صورت ویزای مولتی کانادا صادر میشود. این ویزا در ایران با نام ویزای 5 ساله شناخته میشود و هرساله ایرانیان زیادی متقاضی اخذ آن هستند.
با استفاده از این نوع ویزا، متقاضیان میتوانند بدون محدودیت زمانی (تا پایان اعتبار پاسپورت) هربار به مدت 6 ماه در خاک این کشور اقامت داشته باشند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحهی ویزای توریستی کانادا مراجعه کنید.
سوپر ویزای کانادانیز نوعی از ویزای توریستی محسوب میشود که تنها برای والدین، پدر بزرگ و مادر بزرگها صادر میشود که فرزندان یا نوههایشان از ساکنین دائم یا شهروندان کانادایی هستند. امروزه انواع ویزاهای توریستی کانادا به صورت مولتی یا ویزای 5 ساله صادر میشوند.
سوپر ویزای کانادا
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، این نوع ویزا بهترین گزینه برای افرادی است که جهت دیدار فرزندان یا نوههای خود نیاز به اخذ ویزای توریستی TRV دارند و مایلند به تا مدت 5 سال هر بار به مدت حداکثر 2 سال در خاک این کشور اقامت داشته باشند. از جمله مدارک مهم برای اخذ سوپر ویزای کانادا میتوان به دعوتنامه به همراه مشخصات کامل از طرف فرزند یا نوهی متقاضی، ارائهی مدرک خویشاوندی اثبات ارتباط خویشاوندی بین فرزند یا نوهی والدین و پدربزرگ یا مادر بزرگ و دریافت نامهی حمایت مالی فزرند یا نوهی آنها در کانادا دارای حداقل میزان درآمد میباشد.
ویزای تحصیلی کانادا
کانادا از سیستم آموزشی نظامند و مجهز برخوردار است و بیشترین سرمایهگذاری را در بخش آموزشی در بین دیگر کشورهای توسعه یافتهی جهان دارد که همین موضوع باعث شده تا هرساله هزاران نفر متقاضی اخذ ویزای تحصیلی کانادا باشند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید بروی لینک تحصیلی در کانادا کلیک نمایید. این نوع ویزا دارای انواع مختلفی اعم از ویزای دانشآموزی و ویزای دانشجویی میباشد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
ویزای دانشآموزی کانادا
ویزای دانشآموزی کانادا نوعی از ویزای تحصیلی این کشور بهحساب میآید. تقسیم بندی سطوح آموزشی در مدارس کانادا از سطح 1 آغاز شده و تا سطح 12 ادامه پیدا میکند. بر طبق قوانین آموزشی این کشور، دانشآموزان خارجی برای تحصیل در مدارس کانادا ملزم به پرداخت سالانه بین 10 تا 14 هزار دلار میباشد. شرایط اخذ ویزای تحصیلی کانادا برای دانش آموزان خارجی شامل موارد زیر است:
- داشتن حداقل چهار سال سن
- داشتن پشتوانهی مالی مناسب جهت پرداخت هزینهها
- داشتن قیم (Custodian) در کانادا
- داشتن ویزای تحصیلی
ویزای دانشجویی کانادا
دانشگاههای بینالمللی کانادا در سرتاسر این کشور پراکنده شدهاند که این امر منجر به گسترده شدن نظام تحصیلات تکمیلی در کانادا شده است. مدارک تحصیلی اخذ شده از دانشگاههای این کشور در سرتاسر جهان به رسمیت شناخته میشوند و از اعتبار بالایی برخوردار است. البته با توجه به بازار کار بسیار مناسب به نیروی متخصص، اکثر متقاضیان ترجیح میدهند که در دورههای کوتاه مدت کالج و یا موسسات فنی شرکت کنند تا ضمن کسب مهارتهای لازم، سریعتر جذب بازار کار شوند.
ویزای همراه تحصیلی کانادا
یکی از دغدغههای اصلی والدین و یا همسر متقاضیان شرایط زندگی فرزندان در طی تحصیل در کانادا میباشد که این موضوع باعث شده تا افراد بتوانند با بهرهمندی از ویزای همراه در دوران تحصیل در کنار همسر و یا فرزندشان باشند. شما از دو روش زیر اقدام به اخذ ویزای همراه تحصیلی نمایید:
- ویزای توریستی (Temporary Resident Visa): این نوع ویزا با نام ویزای TRV شناخته میشود و همزمان با درخواست ویزای تحصیلی محصل در دانشگاه یا مدرسه ارسال میشود، مدت اعتبار آن 6 ماه است. شایان ذکر است که در شرایطی که یکی از والدین دارای ویزای تحصیل یا کار باشد، فرزند آنها برای اخذ ویزای تحصیلی نیازی به ارائهی نامهی قبولی از مدارس را ندارند و میتوانند بدون دغدغه آن را اخذ نمایند.
- ویزای اجازه کار (Open Work Permit): در صورتی که درخواست متقاضی در یکی از دانشگاههای کانادا پذیرفته شده باشد، همسر وی میتواند برای اخذ open work Permit اقدام نماید. این ویزا به متقاضی این امکان را میدهد که به صورت تمام وقت و بدون نیاز به مجوز در کشور کانادا، کار و یا تحصیل کنند. برای اخذ این نوع ویزا در حین درخواست ویزای تحصیلی میتوان اقدام کرد.
مراحل دریافت ویزای کانادا
همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، برای اقدام جهت اخذ ویزای کانادا (موقت یا دائم) ابتدا باید نوع ویزای مربوطه را تعیین نمود. سپس، با توجه به مدارک لازم برای آن ویزا، متقاضی اقدام به جمعآوری اصل اسناد و ترجمه رسمی آنها خواهد کرد. لازم به ذکر است که در اغلب موارد ثبت مهر تأیید دادگستری نیز پس از ترجمه مدارک ضروری میباشد.
پس از آمادهسازی مدارک، متقاضی اصلی و خانوادهاش اقدام به تکمیل فرمهای اطلاعات شخصی و نیز فرمهایی که مخصوص برای هر نوع ویزا مشخص شده است، میکنند.
در ادامه، بسته به نوع ویزا متقاضی میبایست اقدام به ثبت مدارک به صورت آنلاین کند و درخواست وقت انگشتنگاری (بایومتریک) نماید و یا پس از گرفتن وقت انگشتنگاری مدارک را به صورت حضوری به مراکز مشخصشده (VAC) تحویل دهد. شایان ذکر است که در حال حاضر به دلیل نبود سفارت کانادا در ایران، متقاضیان ویزای کانادا مجبورند تا برای فرآیند مرحله انگشتنگاری به کشورهایی که این مراکز در آنها موجود است سفر کنند. توجه داشته باشید که اعتبار انگشتنگاری برای هر فرد از زمان انجام ده سال میباشد.
پس از طی مرحله بایومتریک، فرآیند بررسی پرونده توسط اداره مهاجرت کانادا و افسر مربوطه آغاز خواهد شد. این فرآیند بسته به نوع ویزای درخواستی چه از لحاظ مراحل بررسی و چه از نظر مدت پاسخدهی متفاوت میباشد. در انتها، پس از بررسیهای لازم پذیرش یا عدم پذیرش درخواست متقاضی به او اعلام خواهد شد. در صورت قبول درخواست، متقاضی باید پاسپورت خود و سایر افراد حاضر در پروندهاش را جهت ثبت و چسباندن ویزا به همان مراکز تعیینشده یا VAC ارسال نموده تا فرآیند اخذ ویزای قطعی کانادا را به پایان برساند.
-
مدارک لازم برای ویزای کانادا
شاید مهمترین و حساسترین مرحله برای اخذ ویزای قطعی کانادا انتخاب و جمعآوری مدارک باشد. به این دلیل که افسر پرونده تنها اسناد تهیهشده توسط متقاضی را ملاک پذیرش یا رد پرونده قرار خواهد داد. برای گرفتن ویزای کانادا مصاحبهای با درخواستکننده صورت نمیپذیرد. بنابراین، دقت در ارائه مدارک نقشی تعیینکننده خواهد داشت. در ادامه، تمامی مدارک لازم برای اخذ ویزای کانادا را ذکر خواهیم کرد، با توجه به این نکته که برای هر نوع ویزا فقط برخی از این مدارک شاید مورد نیاز باشد:
- اصل شناسنامه
- کارت ملی
- کارت پایان خدمت
- اصل گذرنامه با مدت اعتبار حداقل شش ماه و گذرنامههای قدیمی متقاضی
- اصل اسناد اموال غیرمنقول متقاضی مانند سند ملک یا مغازه
- اصل پرینت گردش حساب سه ماهه (یا شش ماهه و یا یکساله) و موجودی حساب
- اصل سند ازدواج (یا در صورت وجود، سند طلاق)
- عکس رنگی با استاندارد معین بسته به نوع ویزا
- اصل مدارک شغلی شامل گواهی اشتغال به کار، پروانه کسب، رونامه رسمی، لیست بیمه، کارت پرسنلی، حکم یا کارت بازنشستگی
- مدارک تحصیلی
- دعوتنامه با ذکر نام، نسبت و آدرس دعوتکننده برای ویزای توریستی یا کاری
- نامه پذیرش دانشگاه برای ویزای تحصیلی
- گواهی عدم سوءپیشینه
- مدارک پزشکی جهت تأیید سلامت متقاضی
- رزومه شغلی
- نامه انگیزشی جهت تحصیل (SOP)
- مدرک معتبر زبان انگلیسی (و در مواردی زبان فرانسه) با امتیاز کافی برای ویزای تحصیلی و کار
لازم به ذکر است که بسته به نوع ویزای درخواستی، به موارد فوق گزینههای دیگری نیز میتواند اضافه شود. تمامی مدارک ذکر شده، به غیر از گذرنامه و عکس، جهت ارائه به اداره مهاجرت کانادا میبایست ترجمه رسمی انگلیسی (یا در مورد ایالت کبک؛ به زبان فرانسوی) شود. اغلب این ترجمههای رسمی باید ممهور به مهر وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه ایران نیز باشند. ضروری است متقاضی پرینت حساب یا حسابهای خود و موجودی آنها را از بانک مربوطه به زبان لاتین استعلام و دریافت نماید، توصیه میگردد، به دلیل اطمینان خاطر افسر پرونده، تمامی مدارک توسط وزارت دادگستری و امور خارجه تأیید شوند.
هزینه ویزای کانادا
جهت دریافت ویزای کانادا، غیر از هزینههای شخصی مانند: هزینه وکالت و ترجمه و … میبایست مبلغی به عنوان هزینه بررسی پرونده و انگشتنگاری به دولت کانادا پرداخت شود. این مبلغ بسته به نوع ویزا متغیر میباشد.
برای نمونه، هزینه بررسی پرونده و انگشتنگاری برای ویزای توریستی کانادا ۱۸۵ دلار میباشد که ۱۰۰ دلار آن برای بررسی پرونده و ۸۵ دلار دیگر آن جهت هزینه انگشتنگاری دریافت میگردد. افراد زیر ۱۴ سال و بالای ۷۵ سال از انجام انگشتنگاری معاف بوده و در نتیجه فقط ۱۰۰ دلار برای بررسی پروندهشان پرداخت مینمایند.
در صورت ثبت پرونده به صورت انلاین، متقاضی باید مبلغ فوقالذکر را پس از آپلود تمامی مدارک خود توسط کارتهای بانکی از قبیل مستر کارت یا ویزا کارت از طریق درگاه تعیینشده پرداخت نماید. به یاد داشته باشید، تا پیش از پرداخت این هزینه هیچگونه نامهای برای انجام مرحله انگشتنگاری (بایومتریک) صادر نخواهد شد.
توصیه میشود، فرآیند اخذ ویزای کانادا را به وکلا و کارشناسان مجرب بسپارید تا با یک اشتباه سهوی و کوچک باعث رد شدن پرونده خود نشوید.
مدت زمان صدور ویزای کانادا
زمان صدور ویزای کانادا از زمان ثبت پرونده و انجام انگشتنگاری بسته به نوع ویزا و زمان درخواست متغیر میباشد.
بدیهی است که زمان پاسخدهی برای ویزای دائم کانادا نسبت به ویزای موقت طولانیتر خواهد بود. مدت زمان صدور ویزا نسبت به زمان اقدام نیز وابسته است، مثلاً در مورد ویزای توریستی، ممکن است ثبت پرونده هنگام مواقع پردرخواست مانند تابستان و حدود ماه ژانویه باعث تأخیر در پاسخدهی نسبت به شرایط معمول شود.
در صورت تأخیر بیش از حد در دیافت پاسخ از سوی اداره مهاجرت کانادا میتوان از طریق پرتالهای تعیینشده و یا ارسال ایمیل وضعیت پرونده را پیگیری نمود.
در مورد ویزای ورود سریع یا Express Entry میتوان مطمئن بود که اداره مهاجرت کانادا تا حداکثر ۶ ماه پس از ثبت کامل پرونده وضعیت پذیرش یا عدم پذیرش آن را مشخص نماید. زمان پاسخدهی صدور ویزا برای این برنامه که تحت برنامه «نیروی متخصص» از خارج از کانادا مهاجر میپذیرد، طی سالهای نه چندان دور گاهی به ۴ سال نیز میرسید!!
مدت اعتبار ویزای کانادا
همانطور که پیش از این ذکر گردید، ویزای کانادا به صورت لیبیل روی پاسپورت هر فرد ثبت خواهد شد. بسته به نوع ویزا مدت اعتبار آن نیز متفاوت است.
در حال حاضر، اداره مهاجرت کانادا برای درخواستهای ویزای توریستی، بازدید از خانواده و ویزای کار (Business Visa) اغلب اوقات به اندازه اعتبار پاسپورت فرد متقاضی ویزا را صادر میکند. این ویزا چندبار ورود (مالتیپل) بوده و فرد دارنده ویزا میتواند با هر بار ورود حداکثر ۶ ماه را در خاک کانادا سپری کند.
در مورد ویزای تحصیلی، اعتبار آن به اندازه طول مدت مقطع تحصیلی انتخاب شده توسط متقاضی صادر خواهد شد. اعتبار ویزای کار نیز متناسب با درخواست کارفرما تعیین میگردد.
اما، ویزای صادر شده برای دارندگان ویزای دائم کانادا معمولاً یکبار ورود بوده و اعتبار آن بین ۶ ماه تا ۱ سال میباشد. متقاضی پس از وارد شدن به خاک کانادا میبایست برای اخذ کارت اقامت خود اقدام نماید و در صورت عدم دریافت اقامت خود اگر از کشور خارج گردد دیگر با ویزای قبلی خود نمیتواند وارد خاک کانادا شود.
ریجکتی ویزای کانادا
پس از اقدامات لازم برای ثبت درخواست و انجام مرحله بایومتریک، اداره مهاجرت و افسر پرونده پس از بررسیهای لازم جواب ویزا را به متقاضی اعلام میکنند. در صورت پاسخ مثبت ویزا روی صفحات پاسپورت چسبانده شده و در صورت عدم پذیرش، به اصطلاح ویزا ریجکت خواهد شد که به صورت یک نامه با دلایل مربوط به متقاضی ارسال خواهد شد. لازم به ذکر است که در صورت ریجکتی ویزای کانادا مهر یا برچسبی روی صفحات پاسپورت ثبت نخواهد شد.
دلایل ریجکت شدن ویزای کانادا
در برخی موارد، ممکن است درخواست ویزای متقاضی توسط سفارت ریجکت یا رد شود. مهمترین عوامل تأثیر گذار در رد شدن درخواست ویزا را به طور کلی میتوان به قرار زیر برشمرد:
- ایجاد هر گونه شبهه در مورد بازگشت متقاضی به کشور مبدأ پس از اتمام مدت ویزا
- مشخص نبودن هدف سفر (نداشتن دعوتنامه معتبر)
- عدم دارا بودن سابقه سفر کافی (نداشتن ویزاهای معتبری مانند: ویزای شینگن، آمریکا، انگلستان، ژاپن، استرالیا)
- نداشتن تمکن مالی
- نقص پرونده مالی و اعلام داراییها در کشور مبدأ
- وجود نداشتن پیوندهای قوی و قابل اعتماد خانوادگی در کشور مبدأ
رفع ریجکت ویزای کانادا
در صورت رد شدن درخواست ویزا، نامهای دراختیار متقاضی قرار خواهد گرفت. کارگزاران مربوطه دلایل رد شدن ویزا را برای متقاضی شرح خواهند داد. متقاضی از این حق برخوردار است که طی نامهای اعتراض خود به ریجکت شدن درخواست را به سفارت اعلام کند. با این اوصاف، این امکان وجود دارد که پس از اطلاع از دلایل ریجکت درخواست، متقاضی نقایص پرونده خود را بلافاصله برطرف کرده و برای دریافت ویزا دوباره به صورت آنلاین اقدام کند.
با این حال، لازم است توجه داشته باشید که اعتراض به جواب ویزای کانادا باید با فرم و ساختار ویژهای انجام پذیرد. در غیر اینصورت نتیجهبخش نخواهد بود. برای انجام این کار بهتر است متقاضی از افراد واجد شرایط و متبحر کمک بگیرد.
من دو بار ریجکت شدم بازم میشه اقدام کنم؟
برای تولد فرزند میخوام برم کانادا. میشه راهنمایی بکنید؟