مهاجرت و اقامت کانادا

 

راه های مهاجرت به کانادا، بهترین روش اقامت کانادا و اخذ اقامت دائم کانادا از طرق مختلف را در این مقاله به صورت کامل بررسی خواهیم نمود و با کمک وکیل متبحر، قوانین مهاجرت به کانادا مربوط به راه های مهاجرت به کشور کانادا شرح داده خواهد شد.

سوالات زیادی در رابطه با روش های مهاجرت به کانادا نظیر مراحل مهاجرت به کانادا چیست؟ مدارک لازم برای اقامت کانادا چه می باشد؟ کشور کانادا برای مهاجرت ایرانیان خوب است؟ بهترین روش مهاجرت به کانادا کدام مسیر مهاجرتی است؟ ممکن است برای متقاضیان پیش آید که مشاوران ارشد موسسه ویزاتیک جهت یاری شما عزیزان با همکاری وکلای مطرح کانادایی و همچنین با استفاده از اطلاعات به روز سایت های این کشور، مقاله زیر را گردآوری نموده اند.

معمولا علاقه مندان کشور کانادا برای مهاجرت، تمایل دارند که راهنمای مهاجرت به کانادا دریافت نمایند تا بهترین مسیر را برای اخذ اقامت کانادا انتخاب کنند.

راه های مهاجرت به کانادا متعدد است، اما به طور کلی اکثر آن ها را می توان در 7 دسته بندی قرار داد. راه هایی همچون سرمایه گذاری در کانادا، تحصیل در کانادا، کار در کانادا و راه های دیگری که شما را در ادامه با آنها آشنا خواهیم نمود.

مزایای مهاجرت به کانادا

کشور کانادا به عنوان برترین کشور از لحاظ کیفیت زندگی در جهان شناخته می‌شود. علاوه بر این، مهاجرت به کانادا دارای مزایای دیگری نیز هست که به آنان اشاره می کنیم:

امکان آموزش رایگان برای فرزندان زیر ۱۸ سال

امکان اخذ اقامت برای فرزندان زیر ۲۲ سال

اجازه کار و زندگی در کشور کانادا برای دارندگان اقامت این کشور

امکان نقل مکان به استان دیگر پس از گرفتن اقامت دائم کشور کانادا

معتبر بودن اقامت دائم کانادا برای پنج سال

امکان مراقبت‌های بهداشتی همگانی برای مهاجرین به کانادا

امکان اخذ شهروندی کانادا پس از 5 سال اقامت و کار در این کشور

امکان راه اندازی کسب و کار به صورت آزاد برای دارندگان اقامت دائم کانادا

زندگی در محیطی بسیار امن

مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل

تحصیل کارشناسی در کانادا

دوره کارشناسی یا “Undergraduate” در کانادا، 3 الی 4 ساله است. در این دوره دانشجویان موظف هستند تا 90-120 واحد درسی را با موفقیت بگذرانند. متقاضیان تحصیل در کانادا، می‌توانند پس از اتمام تحصیل دوره دبیرستان، وارد مقطع لیسانس شوند.

تمامی استان‌های کانادا، از این سیستم آموزشی پیروی می‌کنند؛ اما استان کبک، کمی متفاوت است. دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های استان کبک را دارند، می‌توانند پس از اتمام سال یازدهم، وارد کالج‌های این کشور شوند.

یکی از امکاناتی که جهت تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا وجود دارد، “ترنسفر” دانشجویان است. ترنسفر به شما امکان این را می‌دهد تا 2 سال دوره دیپلم را در کالج‌های کانادا بگذرانید. در این صورت شما قادر خواهید بود تا مدرک لیسانس خود را، 2 ساله دریافت کنید.

توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید با مدرک دیپلم هر کالجی در کانادا، وارد دانشگاه مورد نظر خود شوید، بلکه دانشگاه و کالج باید در برنامه ترنسفر دانشجویان با یکدیگر همکاری داشته باشند.

شرایط تحصیل کارشناسی

از مهم‌ترین شرایط مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل، می‌توان به داشتن تمکن مالی کافی و اثبات آن از طریق گواهی و اسناد مالی بانکی اشاره کرد.

دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه‌های این کشور را دارند، تنها باید دو مرحله دریافت پذیرش و اخذ ویزا را رد کنند. متقاضیان پس از اخذ پذیرش تحصیلی در رشته و دانشگاه مورد نظر در کانادا، می‌توانند برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور اقدام کند. برخی از مدارک و گواهی‌های لازم جهت دریافت ویزا، شامل موارد زیر هستند:

  • گواهی تمکن مالی کافی
  • آدرس محل اقامت در این کشور
  • ترجمه سوابق و مدارک تحصیلی
  • ترجمه ریزنمره‌های تحصیلی
  • مدرک مهارت زبان انگلیسی

مزایای تحصیل کارشناسی

تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا مزایای بسیاری دارد. این مزایا باعث شده‌اند تا هر ساله تعداد دانشجویان بین‌المللی و متقاضیان تحصیل در این کشور افزایش پیدا کند. یکی از مزایای تحصیل در کانادا، دریافت مدرک با اعتبار جهانی است.

شما می‌توانید پس از اتمام تحصیل این دوره، برای ادامه تحصیل یا کار در کشورهای سراسر دنیا اقدام کنید. برخی دیگر از مزایای تحصیل در این کشور شامل موارد زیر هستند:

  • اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی
  • اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان
  • کار حین تحصیل و پوشش هزینه‌های زندگی
  • در اختیار داشتن امکانات تحصیلی و آموزشی پیشرفته
  • تعلیم دانشجویان توسط برجسته‌ترین اساتید دنیا
  • امکان استخدام و شاغل شدن پس از تحصیل
  • دریافت اقامت دائم کانادا

کار پس از تحصیل کارشناسی

دانشجویان دانشگاه‌های کانادا می‌توانند پس از اتمام دوره تحصیلی، با اخذ ویزای جستجوی کار در این کشور، کار مرتبط با رشته تحصیلی خود را پیدا کنند.

همچنین آن‌ها با یافتن کار در کانادا می‌توانند ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنند و مشغول کار و فعالیت در این کشور شوند و در نهایت اقامت دائم خود را دریافت کنند.

هزینه تحصیل کارشناسی در کانادا

هزینه تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا، به موارد مختلفی مثل رشته تحصیلی و دانشگاه مقصد بستگی دارد؛ اما به صورت میانگین، هزینه تحصیل مقطع لیسانس در این کشور 15,550 دلار است. شما می‌توانید در بخش زیر، میانگین هزینه تحصیل در برخی از دانشگاه‌های کانادا را مشاهده نمائید:

عنوان دانشگاه میانگین شهریه در سال 2022
بریتیش کلمبیا 30,400 دلار
مک گیل 11,351-13,248 دلار
دانشگاه تورنتو 58,000 دلار
دانشگاه آلبرتا 27,000-29,500 دلار
دانشگاه واترلو 44,000-45,000 دلار

تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا

کانادا که میزبان بیش از 200,000 دانشجوی بین‌المللی می‌باشد، یکی از برترین مقاصد تحصیلی محسوب می‌شود. با توجه به مزایای فراوانی که تحصیل در این کشور، در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد، محبوبیت آن بسیار منطقی است. کشور کانادا، شرایط مناسبی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دارد.

به صورت کلی، 98 دانشگاه در کشور کانادا، این مقطع تحصیلی را به دانشجویان ارائه می‌دهند. “دانشگاه لاوال” کانادا، اولین موسسه آموزش عالی در این کشور بود که مقطع کارشناسی ارشد را برای دانشجویان فراهم کرد.

مدت زمان تحصیل کارشناسی ارشد در کشور کانادا، 1 الی 2 سال است. هم اکنون تعداد دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی ارشد 279,168 می‌باشد. میانگین هزینه تحصیل در مقطع فوق لیسانس کانادا، 16,270 است و سال تحصیلی از ماه سپتامبر تا آوریل ادامه خواهد داشت.

مزایای تحصیل کارشناسی ارشد

  • چشم انداز بین‌المللی – جامعه کشور کانادا یکی از متنوع‌ترین جوامع در جهان از لحاظ فرهنگ و ملیت است. دانشجویان بین‌المللی این کشور، از حدود 200 سرزمین مختلف به کانادا مهاجرت نموده‌اند.
  • سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش – آموزش عالی در کانادا از سطوح بالایی از هزینه‌های دولتی برخوردار است و این کشور را از نظر حمایت دولتی برای آموزش عالی در صدر کشورهای OECD قرار می‌دهد.
  • دوزبانگی – با دو زبان رسمی (انگلیسی و فرانسوی) و جمعیتی چندفرهنگی، کانادا فرصتی برای یادگیری یک زبان جدید یا بهبود مهارت‌های موجود دانشجویان را ارائه می‌دهد.
  • فرصت‌های شغلی – اگر مایل به اقامت در کانادا پس از اتمام تحصیل هستید، ممکن است واجد شرایط مجوز کار پس از فارغ‌التحصیلی باشید که به شما این امکان را می‌دهد تا در مدت تحصیل خود، در کشور کانادا به کار بپردازید.
  • کیفیت زندگی – استاندارد زندگی در کانادا بسیار بالا است و این کشور به عنوان محیطی امن و پایداری برای تحصیل شناخته می‌شود.

تحصیل دکترا در کانادا

تحصیل مقطع دکترا در کانادا، 3 ساله است و در این مدت شما به تحقیق و مطالعه در زمینه رشته خود خواهید پرداخت. البته ممکن است دوره تحصیل شما طولانی‌تر، تا حدود 6 سال، نیز بشود. از ملزومات تحصیل دکترا در کانادا، داشتن مدرک کارشناسی ارشد است.

هم اکنون تعداد 279,168 دانشجوی بین‌المللی در این مقطع در کانادا تحصیل می‌کنند. دوره تحصیل از ماه سپتامبر تا آوریل خواهد بود. تحصیل در مقطع دکترا در کانادا نسبت به کشور همسایه، ایالات متحده آمریکا، شباهت بیشتری با انگلستان دارد. در حالی که دکترای ایالات متحده معمولاً با یک یا دو سال آموزش تئوری و امتحانات تدریس می‌شود، دکترای کانادایی اغلب از ابتدا بیشتر بر روی تحقیق متمرکز است.

کار و اشتغال پس از فارغ تحصیلی در کانادا

دانشجویان در حین تحصیل می توانند با اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی ضمن کسب درآمد و کمک به تامین هزینه تحصیل در کانادا و هزینه زندگی در این کشور، زمینه لازم در جهت اشتغال و کسب تجربه کاری را نیز فراهم کنند.

دانشجویان در مدت تحصیل در کانادا می توانند با درخواست ویزای همراه دانشجویی، برای همسر و شریک زندگی خود مجوز اقامت و کار دریافت کنند.دانشجویان در مدت زمان تحصیل در کانادا از این حق برخوردار هستند که کارفرمای خود را انتخاب کنند.

علاوه بر موارد ذکر شده، دانشجویان می توانند برای فرزندان خردسال خود درخواست اقامت و تحصیل دهند. با تمام شدن دوره تحصیلی دانشگاهی، دانشجویان می توانند با اخذ مجوز کار پس از تحصیل با جست و جوی کار مناسب، مجوز اقامت را دریافت کنند.

 

مهاجرت به کانادا از طریق کار

کانادا با کمبود نیروی کار مواجه است. به‌همین‌دلیل بخش زیادی از نیروی کار مورد نیاز خود را از طریق مهاجران تامین می‌کند. یکی از ویژگی‌های مهاجرت به کانادا از طریق کار، امکان دریافت اقامت دائم این کشور است. همین موضوع باعث شده تا مهاجرت کاری، یکی از پرطرفدارترین روش های مهاجرت به کانادا شود.

برنامه‌های متنوعی مانند جاب آفر، اسکیل ترید (Skilled Trade)، اسکیل ورکر (Skilled Worker)، خود اشتغالی کانادا (Self-Employed)، برنامه‌های استانی و … برای مهاجرت کاری به کانادا وجود دارد. بنابراین، افراد با شرایط مختلف می‌توانند با توجه به وضعیت و شرایط خود از طریق یکی از این روش‌ها به کانادا مهاجرت کنند.

معمولا اولین قدم در مهاجرت کاری به کانادا، بررسی طبقه بندی ملی مشاغل کانادا (ناک NOC)  مشاغل است. برای مهاجرت کاری به کانادا از طریق برخی روش‌ها، باید شغل و تخصص شما در لیست ناک باشد. اطلاعات بیشتر درباره مهاجرت به کانادا از طریق کار را در مطلب زیر مطالعه کنید:

برنامه اکسپرس اینتری Express Entry

اکسپرس اینتری، یکی از برنامه‌های جذب متقاضیان واجد شرایط برای مهاجرت به کانادا از طریق کار می‌باشد. اعطای ویزای کار به متقاضیان بر اساس این برنامه، بر طبق امتیازبندی می‌باشد. شاخص‌های مهم در این امتیازبندی شامل سن، سوابق و تجربه کاری و حرفه‌ای، تحصیلات و مدرک مهارت زبان انگلیسی آیلتس می‌باشند.

در اولین مرحله از مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس اینتری، شما باید نوع یا مهارت اصلی خود را که اصطلاحا NOC نام دارد، مشخص کنید. هر کد از نوع NOC، حدودا 60 عنوان شغلی متفاوت را در برمی‌گیرد. هر NOC، با چهار سطح مختلف “A”، “B”، “C”، “D” و یا نوع “0” شناخته می‌شوند. اولین شرط برای اینکه فرد متقاضی بتواند واجد شرایط دریافت اکسپرس اینتری شود، این است که عنوان شغلی او در یکی از سه سطوح “A”، “B” یا “0” قرار داشته باشد.

در مرحله دوم از دریافت اکسپرس اینتری، در صورتی که فرد مدرک دانشگاهی خود را از دانشگاه‌ها یا موسسات خارج از کشور کانادا دریافت نموده است، باید آن را معادل‌سازی نماید. مدرکی که شما در دست دارید، باید از لحاظ ارزش، با مدارکی که توسط دانشگاه‌های کشور کانادا صادر می‌شوند، یکسان باشد. این موضوع نیز باید توسط موسسات آموزشی معتبر کانادایی تایید شود.

برنامه کارگران ماهر فدرال FSW

برنامه کارگران ماهر فدرال یا FSW، مختص کارگران بامهارت و باتجربه کاری درخشان می‌باشد. متقاضیان برای مهاجرت به کانادا از طریق کار و طبق این برنامه، باید از کارفرمای کانادایی دارای پیشنهاد کاری باشند. داشتن مدرک مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی، مدرک تحصیلی دیپلم و یا مدرک فنی حرفه‌ای برای اخذ ویزای کار کانادا الزامی است.

به صورت کلی، متقاضیان باید در شاخص‌های مهم همچون تحصیلات، سابقه کار، تسلط به زبان و سن، امتیاز بالاتر از 67 از 100 را دریافت کنند. از الزامات جهت مهاجرت از طریق برنامه کارگران ماهر فدرال، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن یک سال سابقه کار بدون وقفه در طی 10 سال گذشته
  • سابقه کاری شما باید در دسته‌بندی‌های NOC قرار بگیرد.
  • مدرک زبان معتبر انگلیسی یا فرانسوی با حداقل نمره لازم
  • مدرک تحصیلی معتبر معادل‌سازی شده

برنامه کار مهارت فدرال FSTP کانادا

برنامه کار مهارت فدرال یا FSTP مختص متقاضیانی است که دارای 2 سال سوابق کاری و حرفه‌ای می‌باشند و با زبان انگلیسی یا فرانسوی آشنا هستند. در این برنامه، ارائه مدرک مهارت زبان الزامی نمی‌باشد. داشتن مدرک مهارت کاری حرفه‌ای از کشور متقاضی برای اخذ ویزای کار کانادا الزامی است.

شما در این روش مهاجرت کاری، باید تاییدیه دولت فدرال را به عنوان یک نیروی کاری با مهارت بالا، بدست بیاورید. در نهایت، شما با اخذ نمودن مجوز کار در کانادا از این طریق، قادر خواهید بود تا اقامت هر یک از استان‌های این کشور را دریافت کنید.

البته این موضوع شامل استان کبک نخواهد شد، زیرا این استان، قوانین و شرایط مجزای خود را دارد. برخی از شرایط و مدارک لازم جهت مهاجرت از طریق FSTP کانادا، شامل موارد زیر هستند:

  • دریافت جاب آفر یا پیشنهاد شغلی از کارفرمایی در کانادا(مدت قرارداد باید یک ساله باشد.)
  • اثبات مهارات و تخصص لازم در زمینه کاری مورد نظر
  • مدارک معتبر زبان انگلیسی یا فرانسوی با حداقل نمره لازم
  • داشتن حداقل 2 سال سابقه کاری

برنامه تجربه و مهارت کاری CEO

مختص متقاضیانی است که دارای تجربه و سوابق کاری در حوزه تخصصی کاری می‌باشند. داشتن مهارت در سطح A، B و O و همچنین داشتن حداقل یک سال سابقه کار حرفه‌ای الزامی است. متقاضی برای اخذ ویزای کار به این روش نیازمند ارائه مدرک زبان نمی‌باشد و آشنایی با زبان انگلیسی یا فرانسوی کفایت می کند.

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری

روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در کانادا وجود دارد: کارآفرینی، استارتاپ، سرمایه‌گذاری استانی و خرید بیزینس. با توجه به میزان سرمایه و شرایطی که دارید، می‌توانید یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری را انتخاب کرده و اقامت کانادا از طریق سرمایه‌گذاری را بگیرید.

هر کدام از روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا شرایط و قوانین خود را دارد. بعضی ایالت های کانادا هم شرایط خاص خود را برای پذیرش مهاجران از طریق کار و سرمایه‌گذاری دارند. به‌همین‌دلیل یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری در کانادا، سرمایه‌گذاری استانی است.

شرایط، قوانین و جزئیات کامل اخذ ویزای سرمایه‌گذاری کانادا را در مطلب زیر مطالعه کنید.حتما بخوانید: بهترین روش سرمایه گذاری در کانادا در 2022 کدام است؟

در ادامه مهم‌ترین راه‌های گرفتن ویزای سرمایه‌گذاری کانادا را هم به‌طور خلاصه معرفی می‌کنیم:

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق استارتاپ

یکی از ویژگی‌های خوب این روش، امکان دریافت اقامت دائم کانادا است. این اقامت برای فرد متقاضی و خانواده او صادر می‌شود.

3 شرط کلی برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا وجود دارد:

  • ثابت کنید کسب‌وکار موفقی دارید و یک طرح تجاری (Business Plan) مبتکرانه داشته باشید.
  • طرح تجاری شما بتواند برای شهروندان کانادایی شغل ایجاد کند.
  • طرح تجاری شما بتواند در مقیاس جهانی رقابت کند.

از جمله شرایط دیگر استارتاپ کانادا این موارد است:

مهم‌ترین شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا
مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی CLB 5 در تمامی مهارت‌ها
اخذ نامه حمایتی طرح تجاری و کسب‌وکار از یکی از سرمایه‌گذاران مورد تایید کانادا:
ریسک‌پذیرها (Venture Capitals)، آنجل‌ها (Angel Investors) و انکوباتورها (Incubators)
تمکن مالی 13 هزار تا 35 هزار دلار با توجه به تعداد افراد خانواده

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق ثبت شرکت

متقاضیان می‌توانند یکی از 4 نوع شرکت زیر را برای ثبت در کانادا انتخاب کنند:

  • شرکت خصوصی (Sole Proprietorship)
  • شرکت مشارکتی (Partnership)
  • شرکت سهامی (Corporation)
  • شرکت تعاونی (Cooperative)

برای ثبت شرکت در کانادا، باید از طریق یکی از دو روش ثبت شرکت فدرال یا ثبت شرکت استانی اقدام کنید.

 

در روش استانی، با توجه به اینکه استان خاصی برای ثبت شرکت انتخاب می‌شود، شرایط هر استان متفاوت است. شرایط ثبت شرکت در کانادا با توجه به نوع شرکت، استانِ مد نظر و موارد دیگر متفاوت است. اما به‌طور کلی مهم‌ترین شرایط اخذ ویزای کانادا از طریق ثبت شرکت این موارد هستند:

مهم‌ترین شرایط ثبت شرکت در کانادا
داشتن طرح تجاری و بیزینس پلن قوی انتخاب نام مناسب و تعیین نوع مالکیت
انتخاب سرمایه‌گذار ارائه یک آدرس در کانادا برای ثبت شرکت
پرداخت هزینه‌های ثبت شرکت

 

سرمایه‌گذاری در کانادا از طریق خرید بیزینس

خرید بیزینس هم یکی از راه‌های اخذ اقامت کانادا و سرمایه‌گذاری در این کشور است. در این روش، متقاضی می‌تواند ویزای Work Permit کانادا را با خرید یک کسب‌وکار در این کشور اخذ کند. متقاضی پس از اخذ این ویزا و شروع‌به‌کار هم می‌تواند برای اخذ اقامت دائم کانادا درخواست دهد.

برنامه خرید بیزینس در 1 آپریل سال جاری (یعنی سال 2022) توسط اداره مهاجرت، شهروندی و پناهندگی کانادا بسته شد.

مهاجرت به کانادا از طریق خود اشتغالی

اگر در حوزه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی فعالیت می‌کنید و به زندگی و کار در کانادا هم علاقه دارید، می‌توانید از طریق برنامه خود اشتغالی (Self-employment) به کانادا مهاجرت کنید. البته ویزای خود اشتغالی در ایران به نام‌های ویزای هنرمندان کانادا و ویزای ورزشکاران هم شناخته می‌شود.

مهم‌ترین تخصص‌های مورد تایید برای اخذ ویزای خوداشتغالی کانادا این موارد هستند:

تخصص‌های ورزشی تخصص‌های فرهنگی-هنری
ورزشکار طراح
مربی ورزشی نویسنده
داور ورزشی نقاش
راهنما و مربی برنامه‌های ورزشی نوازنده
عکاس

 

البته مشاغل فرهنگی و هنری تنها به این موارد ختم نمی‌شود و اینجا فقط چند مورد را آوردیم. خلاصه‌ای از شرایط برنامه خوداشتغالی کانادا:

  • داشتن حداقل 2 سال سابقه کار حرفه‌ای در مشاغل فرهنگی و هنری در 5 سال گذشته
  • داشتن علاقه و توانایی بالا برای شرکتِ فعال در برنامه‌های ورزشی و فرهنگی-هنری در کانادا
  • کسب حداقل 35 نمره از 100 در سیستم امتیازبندی خود اشتغالی
  • داشتن تمکن مالی و توانایی پرداخت هزینه‌های زندگی در کانادا حداقل برای 6 ماه

مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی

به‌جز در موارد استثنایی، پناهندگی روش مناسبی نیست و هیچ‌یک از وکلا و مشاوران مهاجرتی این روش را توصیه نمی‌کنند. با درنظرگرفتن خطرات، مشکلات و معضلات پناهندگی و مدت زمان بررسی پرونده، این روش از آخرین راه‌های مهاجرت است.

باتوجه‌ به آمار بالای درخواست‌ها برای پناهندگی کانادا، هیئت مهاجرت و پناهندگی کانادا (Immigration and Refugee Board of Canada) به‌صورت مستقل مسئول رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی در کانادا است.

بررسی درخواست‌ها در این روش، با دقت بالا و به‌سختی انجام می‌شود تا تنها افرادِ واجد شرایط بتوانند وارد کانادا شوند. روش های مهاجرت به کانادا آن‌قدر متنوع است که تقریبا هر فرد با هر شرایطی که داشته باشد، می‌تواند از روش‌های قانونی برای مهاجرت به این کشور استفاده کند.

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج

مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج، یکی از ساده‌ترین روش‌های مهاجرت است. اما نه به‌این سادگی‌ها هم که شما فکر می‌کنید! IRCC (اداره مهاجرت کانادا) صراحتاً اعلام کرده است افرادی که فکر می‌کنند ازدواج صوری و ساختگی، بلیط ورود آن‌ها به کانادا است، سخت در اشتباه هستند!

مهم‌ترین شرایط مهاجرت از طریق ازدواج به کانادا این موارد هستند:

  • همسر شما شهروند قانونی کانادا باشد
  • همسر شما توانایی کافی برای حمایت مالی شما در طول مدت اقامت را داشته باشد
  • ازدواج شما قانونی، قابل اثبات و همراه با مدارک و اسناد معتبر باشد

این موارد هم می‌تواند ازدواج شما را ساختگی و صوری جلوه دهد:

  • اگر متقاضیان مدت‌زمان کوتاهی قبل از ارائه درخواست اقامت کانادا از طریق ازدواج با همسر یا پارتنر خود آشنا شده باشند
  • یا به‌تازگی و در آستانه ارائه درخواست ویزا ازدواج کرده باشند

این نکته را هم باید بدانید که؛ با ازدواج با یک شهروند کانادایی، همان موقع به شما تابعیت داده نمی‌‎شود. شما باید با اسپانسرشیپ همسر کانادایی خود وارد این کشور شوید و حداقل 3 سال در کانادا زندگی کنید.

بعد از 3 سال می‌توانید اقامت دائم کانادا را بگیرید. اطلاعات کامل درباره اخذ اقامت کانادا از طریق ازدواج را در

اخذ اقامت کانادا از طریق تولد فرزند

کانادا به اصل خاک پایبند است. (یعنی هر نوزادی که در این کشور به دنیا بیاید، تابعیت بی قید و شرط کانادا را می‌گیرد.)

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که:

والدینِ کودکی که در کانادا به‌دنیا آمده نمی‌توانند تابعیت کانادا را بگیرند و تابعیت فقط و فقط به کودکِ متولد شده در خاک این کشور داده می‌شود. (اراضی دریایی و حریم هوایی کانادا هم جزو خاک این کشور هستند.)

دریافت اقامت کانادا از طریق تولد فرزند، زمانی برای والدین امکان پذیر است که آن فرزند به سنِ 18 سالگی رسیده باشد و با داشتن شرایط لازم، اسپانسر والدین خود شود.

مهاجرت به کانادا از طریق فامیلی، خانوادگی و اسپانسرشیپ

از متداول‌ترین سوال‌های متقاضیان برای مهاجرت به کانادا، مهاجرت از طریق فامیلی، اسپانسرشیپ و خانوادگی است. برای اخذ اقامت کانادا از این روش، باید یک نفر از اعضای خانواده یا خویشاوند درجه یک شما شهروند کانادا باشد.

خویشاوند درجه 1 یعنی: مادر، پدر، خواهر، برادر، همسر و فرزندان. این فرد مقیمِ کانادا همچنین باید توانایی حمایت مالی شما را داشته باشد یا اسپانسر شما شود. از این روش، شما ویزای اسپانسرشیپ کانادا می‌گیرید و با حمایت یک شهروند کانادایی به این کشور مهاجرت می‌کنید.

برنامه های مهاجرت استانی کانادا

دولت کانادا این اختیار را به استان‌ها داده است تا با توجه به نیازهای خود در زمینه کار، سرمایه‌گذاری، تحصیل و … مهاجر جذب کنند. به‌همین‌دلیل برنامه های استانی کانادا (Provincial Nominee Programs) یا PNP به‌وجود آمد که مختص کار و زندگی در یک استان هستند.

همه 10 استان کانادا به‌جز ایالت کِبِک (Quebec) برنامه مختص به‌خود را برای PNP دارند. روش‌های مهاجرت استانی به کانادا هم متنوع است. با اخذ جاب آفر کانادا در یک استان، سیستم اکسپرس اینتری، سرمایه‌گذاری و … می‌توانید به یکی از استان‌های کانادا مهاجرت کنید.

بریتیش کلمبیا (British Columbia)، نیوبرانزویک (New Brunswick) و ساسکاچوان (Saskatchewan) از استان‌های محبوب برای مهاجرت در بین ایرانیان هستند.

 

برنامه مهاجرت روستایی و استان های شمالی کانادا (RNIP)

پایلوت مهاجرت به روستاها و مناطق کم‌جمعیت کانادا در سال 2019 به‌عنوان ابتکاری تازه برای تحریک رشد اقتصادی و رشد جمعیتی در این مناطق راه‌اندازی شد.

لیست شهرهای این مناطق به‌طور مداوم آپدیت می‌شود؛ هرچند در حالِ حاضر، 11 شهر کوچک در لیست پایلوت مهاجرت روستایی کانادا قرار دارند. تیمینس (Timmins)، گرتنا (Gretna) و موس جاو (Moose Jaw) چند مورد از این شهرها هستند.

این پایلوت یک روش مهاجرتی کاری است و استان مورد نظر پس از بررسی نیازهای خود به نیروی کار، متقاضیان را تایید کرده و برای آن‌ها ورک پرمیت صادر می‌کند.

شاخص های سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در مورد کانادا

کانادا در فهرست رتبه بندی و رنکینگ جهانی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی(OECD) از لحاظ پیشرفت برای زندگی بهتر در میان بهترین کشورهای جهان قرار دارد.

بر اساس مقاله سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، کشور کانادا در این رتبه بندی و رنکینگ جهانی از لحاظ شاخص هایی مانند درآمد، مسکن و بهداشت عمومی در میان بهترین کشورهای جهان قرار دارد. این مقاله به بررسی شاخص های زندگی استاندارد در ۳۶ کشور جهان پرداخته است.

بر طبق این مقاله، کشور کانادا به طرز شگفتی شاخص های زندگی بهتر را دارا می باشد. مهم ترین شاخص های زندگی بهتر از لحاظ سازمان توسعه و همکاری اقتصادی(OECD) شامل مواردی مانند سطح درآمد، اقدامات بشردوستانه، مسکن، محیط زیست، وضعیت سلامت، امنیت اجتماعی و تعادل میان کار و زندگی است. در ادامه به بررسی هریک از این شاخص ها می پردازیم:

سطح درآمد در کانادا

هر خانواده کانادایی پس از پرداخت مالیات به طور متوسط سالانه ۲۸۱۹۴ دلار درآمد دارد. این میزان درآمد در حدود ۵۰۰۰ دلار بیشتر از متوسط درآمد تععین شده توسط سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است.

در مقایسه در آمریکا ۲۰٪ خانواده ها سالانه درآمد بیشتر از ۵۵.۷۱۸ دلار و ۲۰٪ خانواده ها سالانه درآمد کمتر از ۱۰.۵۲۶ دلار درآمد دارند. کشور کانادا از لحاظ داشتن خانواده های مرفه و ثروتمند در رتبه هفتم و از لحاظ درآمد در رتبه نهم قرار دارد.

اقدامات بشردوستانه در کانادا

کانادایی ها در زمره افرادی هستند که به طور متوسط روزانه ۲ دقیقه در کارهای بشردوستانه و خیرخواهانه شرکت می کنند. این میزان مشارکت از نصف میزان شاخص سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بالاتر است.

علاوه بر این، ۶۴٪ کانادایی اذعان داشتند که در ماه گذشته به کسانی که نمی شناختند، کمک کرده اند. متوسط میزان شاخص کمک سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در حدود ۴۸٪ است. ۹۴٪ مردم کانادا اعلام کردند که اگر با مشکلی مواجه شوند، افرادی را می شناسند که می توانند روی آن ها حساب کنند. کشور کانادا از لحاظ کمک های انسان دوستانه و حمایت در رتبه هفتم قرار دارد.

مسکن در کانادا 

از هر ۱۰ نفر کانادایی ساکن در این کشور، ۹ نفر از آن ها از وضعیت خانه و محل زندگی خود رضایت دارند. هر نفر در کانادا به طور متوسط دارای ۲.۵ اتاق است که بالاترین میزان در کشورهای جهان است. ۹۹.۸٪ کانادایی ها در خانه هایی زندگی می کنند که دارای واحدهای شخصی است.

محیط زیست در کانادا

شاخص آلودگی محیط زیست و شاخص کیفیت آب کشور کانادا از میانگین شاخص سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بالاتر است. این کشور از لحاظ آلودگی محیط زیست در رتبه چهارم و از لحاظ کیفیت آب در رتبه دوازدهم قرار دارد.

وضعیت سلامت در کانادا

میانگین شاخص امید به زندگی کانادایی ها سن ۸۱ سال است که از میانگین شاخص سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بالاتر است. در واقع ۸۸٪ مردم کانادا از لحاظ سلامتی در وضعیت خوب و ایده آل قرار دارند.

در حدود ۱۱.۴٪ از درآمد تولید ناخالص داخلی این کشور صرف هزینه های بیمه و سلامت مردم می شود. کشور کانادا از لحاظ وضعیت سلامت در رتبه سوم میانگین شاخص های سازمان توسعه و همکاری اقتصادی و از لحاظ شاخص امید به زندگی در رتبه هفدهم قرار دارد.

امنیت اجتماعی در کانادا

کشور کانادا در میان دیگر کشورهای جهان از سطح امنیت اجتماعی بسیار خوبی برخوردار است. بر طبق آمارها و بر اساس گزارش های مردمی فقط در حدود ۱۳٪ از کانادایی ها در سال گذشته مورد حمله و تهدید قرار گرفته اند.

در واقع این میزان بسیار پایین تر از میانگین شاخص سازمان توسعه و همکاری اقتصادی است.

 

جهت کسب بهترین مسیر مهاجرتی به کانادا با مشاورین ویزاتیک تماس بگیرید.

7 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *