کانادا

کانادا ،کشور کانادا و معرفی کلی در مورد کشور کانادا در این مقاله انجام گرفته است،با توجه به علاقه زیاد هموطنان عزیز برای مهاجرت به کشور کانادا بصورت کامل توضیحات لازم از موسسه مهاجرتی ویزاتیک ارائه میگردد.

کانادا یکی از کشورهای قاره آمریکای شمالی و دومین کشور بزرگ دنیا از نظر مساحت است. این کشور از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از شمال به قطب شمال متصل است. کانادا تنها دو مرز خاکی دارد. آمریکا در جنوب و آلاسکا در شمال غرب.

به کانادا سرزمین بزرگ سفید شمالی (The Great White North) می‌گویند. بزرگ به‌دلیل مساحت بالای آن، سفید به‌دلیل نزدیکی به قطب شمال و پوشش برفی گسترده و شمالی به دلیل قرارگیری در شمال قاره آمریکا.

در این مطلب اطلاعاتی درباره کانادا ارائه می‌کنیم و با این کشور بیشتر آشنا می‌شویم. در ابتدا اطلاعات کلی این کشور را در زیر آورده‌ایم:

نام کانادا (Canada)
پرچم پرچم کانادا
پایتخت اتاوا (Ottawa)
بزرگ‌ترین شهرها تورنتو (Toronto) و مونترال (Montreal)
مساحت 9,948,670 کیلومترمربع
زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی
جمعیت (آخرین آمار 2021) حدود 38.2 میلیون نفر
تعداد قلمروها و مناطق 3 قلمرو، 5 منطقه
تعداد ایالت ها 10 ایالت
آب و هوا سردسیری و قطبی
نوع حکومت فدرال پارلمانی – پادشاهی مشروطه
پادشاه

چارلز سوم

فرماندار کل مری سایمون (Mary Simon)
نخست وزیر جاستین ترودو (Justin Trudeau)
دین مسیحیت – بی دین – اسلام
واحد پول دلار کانادا ($CAD)
پیش شماره 1+
دامنه اینترنتی TLD ca.
شاخص امید به زندگی (OECD) 81.7 سال

در ادامه با این کشور بیشتر آشنا می‌شوید:

مناطق، قلمروها و ایالت های کانادا

به دلیل قرارگیری کانادا در نیمکره شمالی و در نزدیکی قطب شمال، حدود 80 درصد از مساحت آن خالی از سکنه است! یعنی بیشتر جمعیت این کشور در نزدیکی مرز با آمریکا زندگی می‌کنند و بخش وسیعی از ایالت‌های آن تراکم جمعیت بسیار پایین و حتی صفر دارند.

کانادا از 5 منطقه، 3 قلمرو و 10 ایالت یا استان تشکیل شده است. بزرگ‌ترین واحد بخش‌بندی کانادا، منطقه است. یعنی ایالت‌ها و قلمروها زیر مجموعه مناطق هستند.

مناطق کانادا (Regions)

  • منطقه اطلس یا آتلانتیک (Atlantic)
  • منطقه شمالی (North)
  • منطقه ساحل غربی (West Coast)
  • منطقه فلات یا علفزار (Prairies)
  • کانادای مرکزی (Central Canada)

در زیر قلمروها و ایالت‌های زیر مجموعه هر منطقه را می‌بینید:

منطقه (Region) ایالت‌ها و قلمروهای زیرمجموعه
منطقه آتلانتیک (Atlantic) نیوفاندلند و لابرادور
جزیره پرنس ادوارد
نوا اسکوشیا
نیوبرانزویک
کانادای مرکزی (Central Canada) کبک
انتاریو
منطقه فلات یا علفزار (Prairies) مانیتوبا
ساسکاچوان
آلبرتا
منطقه شمالی (North) نوناووت
نورت‌وست تریتوریز
یوکان
منطقه ساحل غربی (West Coast) بریتیش کلمبیا

ایالت ‌های کانادا (Provinces)

  • انتاریو (Ontario)
  • آلبرتا (Alberta)
  • بریتیش کلمبیا (British Columbia)
  • مانیتوبا (Manitoba)
  • نیوبرانزویک (New Brunswick)
  • نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland and Labrador)
  • نوا اسکوشیا (Nova Scotia)
  • جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island)
  • کبک (Quebec)

مهم‌ترین شهرهای کانادا

پایتخت کانادا شهر اتاوا (Ottawa) است، اما سه شهر تورنتو (Toronto)، مونترال (Montreal) و ونکوور (Vancouver) بزرگ‌ترین و مهم‌ترین شهرهای آن هستند.

تاریخچه کانادا

سابقه زندگی در کانادا به حدود 26 هزار سال پیش و عصر یخ برمی‌گردد. قلمرو یوکان (Yukon) از قدیمی‌ترین ناحیه‌های کشور کانادا از نظر تاریخ زندگی انسان است. کانادا در طول تاریخ‌های مختلف اتفاقات و جنگ‌های متعددی را پشت سر گذاشته است. این کشور بیشتر از 400 سال مستعمره انگلستان و فرانسه بود تا این‌که در سال 1867 به استقلال رسید.

اواسط قرن بیستم، انقلابی در کبک کانادا اتفاق افتاد که به انقلاب آرام (Quiet Revolution) شناخته شد. در این انقلاب، کبک از ساختار کشاورزی و جامعه طبقاتی سنتی فاصله گرفت و در حوزه‌های مختلفی مانند آموزش، بهداشت و خدمات اجتماعی پیشرفت سریع و عجیبی را تجربه کرد. این دگرگونی‌ها در نهایت تاثیر مهمی در بقیه مناطق و استان‌های کانادا هم گذاشت و به پیشرفت کانادا کمک بزرگی کرد.

فرهنگ و مردم کانادا

کانادا از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیاست. به‌همین دلیل، تنوع نژادی و فرهنگی کم‌کم جزئی از ماهیت جامعه آن شده است. این کشور طبق شاخص‌های موسسه خانه آزادی (Freedom House)؛ جز 10 کشور اول دنیا در آزادی‌های اجتماعی و اعتقادی است.

طبق آمار وزارت امور خارجه ایران: در سال 2021 حدود 400 هزار ایرانی در کانادا زندگی می‌کنند. در نتیجه زندگی در کانادا برای ایرانیان چندان هم سخت نخواهد بود!

آب و هوای کانادا

کانادا بزرگ‌ترین کشور دنیا از نظر وسعت پس از روسیه است. به‌همین دلیل آب‌وهوای متفاوتی هم در مناطق مختلف آن می‌توان تجربه کرد. اما به‌طور کلی کانادا کشوری سرد و آب و هوای بیشتر مناطق آن سرد و قطبی است. مناطق جنوبی آن که در نزدیکی مرز آمریکا هستند، آب و هوای معتدل دارند. به‌همین دلیل بیشترین جمعیت کانادا در این مناطق هستند.

زمستان‌ها در این کشور سرد و طولانی و تابستان‌ها معتدل و خنک است. بریتیش کلمبیا و نیوفاندلند از استان‌هایی با بیشترین روزهای بارانی هستند و شهرهای جنوبی مانند تورنتو و ونکوور معتدل‌ترین آب و هوا برای زندگی را دارند. در مطلب آب و هوای کانادا می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره آب و هوای این کشور به‌دست آورید.

کشور کانادا از دسته کشورهای ثروتمند جهان محسوب می‌شود. تنوع اقتصادی در این کشور بسیار زیاد است و این امر نشان از منابع عظیم این کشور دارد.

همچنین این کشور در زمینه نفت و گاز رتبه خوبی داشته و یکی از بزرگ‌ترین صادرکننده مواد معدنی محسوب می‌شود.

رتبه‌های اقتصادی کشور کانادا:

  • این کشور رتبه اول تا پنجم را در سال‌های گذشته در زمینه اورانیوم و همین‌طور نیکل و مس به خود اختصاص داده است.
  • کشور کانادا دارای ۲۰ درصد از ذخایر آب‌های شیرین جهان است و به این دلیل در زمینه کشاورزی در وضعیت عالی قرار دارد. این کشور در تولید سبزیجات، گوشت و همین‌طور فرآورده‌های لبنی توانسته رتبه خوبی را به خود اختصاص دهد.
  • کانادا در لیست ده کشور برتر تولیدکننده دنیا قرار دارد. بیشترین شرکت‌های تولید در استان کبک این کشور دیده می‌شود و البته در سال ۲۰۲۱ استان انتاریو توانسته به رتبه خوبی دست یابد.
  • این کشور در تولید مواد غذایی، چوب و همین‌طور تولیدات فلزی و صنایع شیمیایی در صدر جدول قرار دارد.

براساس این سایت نرخ بیکاری این کشور طی ده سال گذشته روند نزولی داشته و این ‌در حالی است که سایر کشورهای اروپایی نرخ بیکاری بیشتری را اعلام نموده‌اند.

صادرات عمده کانادا

  • قطعات وسایل نقلیه
  • نفت و گاز طبیعی
  • فلزات
  • محصولات برگرفته از چوب است.

این کشور در زمینه تجهیزات صنعتی مخابراتی واردکننده عظیمی محسوب می‌شود.

واردات عمده کانادا

طبق آخرین آمار در سال ۲۰۱۹ واردات به این کشور ۷۶۸ میلیارد دلار ارزش داشت که بیشتر از اتحادیه اروپا، چین و مکزیک بودند. بیشترین واردات کالا به کانادا شامل موارد زیر هستند:

  • تجهیزات خودرو ۱۱۵ میلیارد دلار
  • قطعات الکترونیکی ۷۲ میلیارد دلار
  • ماشین آلات ۶۹ میلیارد دلار
  • تجهیزات پلاستیکی ۴۵ میلیارد دلار
  • انرژی ۳۷ میلیارد دلار

همچنین علاوه بر کالا، برخی خدمات نیز هر ساله به این کشور وارد می‌شوند که حدود ۴۰۰ میلیارد دلار ارزش دارند.

جمعیت ایرانیان  کانادا

کشور کانادا هر ساله هزاران مهاجر جدید را می‌پذیرد. در این کشور شرایط تحصیلی بسیار عالی است و همین‌طور شرایط کاری و رفاهی بالایی دیده می‌شود. سابقه مهاجرت ایرانیان به این کشور به سال‌های اول قرن بیست باز می‌گردد. این روند پس از جنگ جهانی دوم دیده شده است.

در میان سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ این کشور پذیرای ۴۲،۰۷۰ نفر مهاجر ایرانی بود طبق آخرین آمار در سال ۲۰۱۶، تعداد ۱۷۰،۷۵۵ مهاجر با هویت ایرانی در کانادا حضور داشتند. همچنین ۳۹۶۵۰ نفر با هویتی ترکیبی از ایران و کشوری دیگر نیز در این سال سرشماری شدند.

اولین گروه مهاجرت از ایران به کانادا در سال ۱۹۷۰ بوده است و تا سال ۱۹۸۷ رشد ۶ برابری از سوی مهاجرت ایران به این کشور دیده می‌شود. از سال ۱۹۸۷ به بعد شاهد مهاجرت‌های چند هزار نفره به این کشور هستیم و ایرانیان نقش مهمی در این مسیر دارند. آمارها نشان می‌دهد که پس از آلمانی‌ها، ایرانیان رتبه دوم در مهاجرت به این سرزمین را دارند. میانگین سنی مهاجرت به این کشور عموما زیر ۴۰ سال و بالای ۲۰ سال اعلام شده است. در حدود ۷ درصد از افراد بالای ۶۰ سال به این کشور مهاجرت می‌کنند.

قوانین عمومی کشور کانادا

  1. شیوه لباس پوشیدن در ارگان‌های اداری در این کشور همیشه رسمی است؛ به‌طوری که استفاده از لباس‌های مجلسی در این شرایط سبب می‌شود که به خواسته شما ترتیب اثر داده نشود.
  2. در محیط کاری جلسات با کمترین میزان بحث آغاز می‌شود. سازماندهی جلسات بسیار مهم است و همه چیز طبق زمان‌بندی پیش می‌رود. تمام شرکت کننده‌ها در بحث‌ها درگیر و مشارکت دارند.
  3.   مدیریت عموماً بر تساوری حقوق و تنوع قومیتی تأکید دارد.
  4. در این کشور با زیردستان هیچ برخورد نامناسبی نمی‌شود.
  5. ایده‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. برای کسب و کار های طولانی مدت عموماً نیاز به قرار داده‌های کتبی است.
  6.   کارکنان این کشور به ازای ۵ ساعت کار به اندازه نیم ساعت استراحت می‌کنند. 
  7. در این کشور نمی‌توانید لباس‌های شسته خود را در فضای باز بر روی بند قرار دهید و این کار غیرقانونی محسوب می‌شود.
  8. تنها گذاشتن بچه‌های کمتر از ۱۲ سال در منزل جرم بوده و مجازات زیادی دارد. 

مشاهیر کشور کانادا

  • روبرتا بندار اولین زن فضانورد کانادایی بوده که در زمینه تخصص مغز و اعصاب به فضا رفته است. او در جامعه تجاری و علمی و پزشکی یک سخنران مشهور است.
  • ویلیام لیون مکنزی کینگ، از مشهورترین چهره‌های سیاسی تاریخ کانادا در ۳ دهه متوالی و بالاخص حین جنگ جهانی دوم بود. وی که به دلیل پیش بردن کانادا در خلل جنگ جهانی دوم به عنوان کشوری قانونمند معروف است، در طی ۳۰ سال نخست وزیری خود، رسمیت حاکمیت کانادا را تثبیت کرد، اقتصاد کشور را وارد دوره مدرن کرد و نیز از بنیان گذاران سازمان ملل متحدد بود.
  • هریت برکس اولین زن فیزیکدان هسته‌ای کانادایی محسوب می‌شود که تمرکز اصلی وی بر روی مواد رادیو اکتیویته بوده و شهرت این فرد بسیار زیاد است.
  • جیم کری، بازیگر معروف سینمای غرب و هالیوود با ۲ جاییزه گلدن گلوب و سابقه کاری درخشان اهل این کشور است.
  • اورسولا مارتیوس یک متالوژیست و فیزیکدان محقق محسوب می‌شود و البته نویسنده و مدرس است که بیش از 40 سال در دانشگاه تورنتو تدریس کرده است. 
  • آلیس اولین نخستین زن زمین‌شناس کانادایی است که در مورد سنگ‌ها و فسیل‌های مختلف تحقیقات گسترده‌ای انجام داده است.
  • مود لئونورا منتن یک پزشک دانشمند است که در زمینه آنزیم‌های سینتیک و هیستوشیمی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده است و تحقیقات وی توانسته به رشد فضای شیمی کشور بسیار تأثیرگذار باشد. 
  • هلن رینولدز بلیا اولین زمین‌شناس کانادایی محسوب می‌شود که در عصر پالئوزویک توانسته شهرت زیادی برای خود کسب نماید.
  • سیلویا اولگا از فیزیکدانان پزشکی کانادایی محسوب می‌شود.
  • ایرنه آیاکو اوچیدا محقق سندرم داون بوده و بر روی دوقلوها و کودکانی که به این بیماری دچار شده‌اند، سال‌ها به مطالعه پرداخته است. او به ارتباط بین اشعه ایکس و نقایص مادرزادی پی برده است.
  • شارلوت فرونز فیشر از دانشمندان ریاضی و کامپیوتر کاربردی محسوب می‌شود که در مورد ساختار اتم توانسته به رتبه خوبی دست یابد. او پیش‌گویی‌هایی جالبی در زمینه یون‌های منفی کلسیم از خود نشان داده است. 

سیاست، دولت و قانون کشور کانادا

کشور کانادا بر پایه‌ی دموکراسی پارلمانی فدرال و پادشاه مشروطه است. . به طور کلی ساختار حکومتی کانادا شامل این بخش‌ها است:

  • پادشاه و ملکه
  • دولت فدرال
  • نخست وزیر
  • مجلس سنا و مجلس عوام
  • دولت‌های ایالتی
  • فرماندار ( رئیس مملک به صورت تشریفاتی)

دولت‌های کوچک و مستقل از هم، بخش‌های مختلف این کشور را اداره می‌کنند که همگی زیر نظر دولت فدرال قرار دارند. قوانین این کشور باید به امضای ملکه برسند و در غیر این صورت رسمیت نخواهند داشت. پایتخت سیاسی کانادا شهر اتاوا است و مجلس و خانه‌ی فرماندار هر دو در این شهر قرار دارند.

شخص اول کشور کانادا همان ملکه است با این حال از سال 1947 یک فرماندار کل به این سیستم اضافه شد که درصد قابل توجهی از وظایف ملکه را انجام می‌دهد. این فرد توسط خود ملکه انتخاب می‌شود نه رای گیری. در حال حاضر جولی پایت فرماندار این کشور است. مورد بعدی نخست وزیر است که توسط فرماندار انتخاب می‌شود و باید رای اعتماد مجلس عوام را بگیرد. از سال2015، جاستین ترودو نخست وزیر این کشور است. او کابینه‌ی خود را از بین نمایندگان سنا انتخاب می‌کند.

مجلس قانون گذاری کانادا هم شامل ملکه، مجلس سنا و عوام است. مجلس عوام توسط مردم انتخاب می‌شود و در نتیجه مردم عادی می‌توانند از طریق آنها در قانون‌گذاری نقش داشته باشند. تعداد احزاب سیاسی در این کشور نیز به دلیل آزادی سیاسی بسیار زیاد است. اما رقابت اصلی بین دو حزب لیبرال و محافظه کار است.

4.3/5 - (3 امتیاز)

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *