ویزای ترکیه
در این مقاله قصد داریم درباره انواع ویزای ترکیه و نحوه اخذ ویزای ترکیه برای ایرانیان صحبت کنیم. شاید اولین سوالی که برای شما پیش بیاید این است که آیا سفر به ترکیه ویزا میخواهد ؟ به همین دلیل در ابتدا به همین موضوع خواهیم پرداخت و درباره نیاز یا عدم نیاز ویزا ترکیه برای ایرانیان بحث خواهیم کرد.
در ادامه به معرفی انواع ویزای ترکیه ، همچون ویزای توریستی ترکیه ، ویزای تجاری ترکیه ، ویزای تحصیلی ترکیه ، ویزای کاری ترکیه و ویزای اقامت ترکیه خواهیم پرداخت. در هر یک از بخشها نیز امکان دریافت ویزای ترکیه برای ایرانیان ، شرایط گرفتن ویزای ترکیه و قیمت یا هزینه ویزای ترکیه را برای هر نوع از این ویزاها مورد بررسی کامل قرار خواهیم داد. در پایان نیز به تعدادی از سوالات متداول درباره ویزای ترکیه همچون فرم درخواست ویزای ترکیه ، دعوتنامه ترکیه و شرایط عکس ویزای ترکیه پاسخ خواهیم داد.
شرایط کلی دریافت ویزای ترکیه
ویزای ترکیه مجوزی برای ورود به ترکیه و اقامت در ترکیه برای یک دوره زمانی خاص است. اخذ ویزای ترکیه با توجه به نوع آن موجب میشود تا افراد بتوانند به فعالیتهای مختلفی مثل تحصیل در ترکیه، کار در ترکیه، خرید ملک در ترکیه یا سرمایهگذاری در ترکیه بپردازند. مدت زمان اعتبار ویزاهای ترکیه به شرح زیر است:
- حداکثر تا ۳۰ روز در عرض شش ماه
- حداکثر تا ۶۰ روز در عرض شش ماه
- حداکثر تا ۹۰ روز در عرض شش ماه
چنانچه قصد دارید بیش از ۹۰ روز در ترکیه بمانید، باید برای اخذ مجوز اقامت ترکیه به اداره مهاجرت استانی ترکیه مراجعه کنید.
چه کسانی به اخذ ویزای ترکیه نیاز دارند؟
اتباع کشورهایی که روابط دیپلماتیک خوبی با ترکیه دارند از دریافت ویزا برای ورود به این کشور معاف هستند. کسانی که نیاز به درخواست ویزای ترکیه دارند به دو دسته تقسیم می شوند:
- اتباع کشورهایی که قبل از ورود به ترکیه به هر هدفی باید ویزای ترکیه را دریافت کنند.
- اتباع کشورهایی که قبل از سفر به ترکیه برای مقاصد گردشگری یا تجاری نیازی به دریافت ویزا ندارند اما برای سایر اهداف مهاجرتی نیازمند اخذ ویزا هستند.
در حال حاضر ۷۸ کشور جهان برای سفر به کشور ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارند. اتباع این کشورها میتوانند در هر نیم سال به مدت ۳ ماه بدون وقفه و یا به صورت دورههای وقفهدار در ترکیه اقامت داشته باشند. ایرانیها جزو این ۷۸ کشور هستند. همچنین اتباع ۶۳ کشور دنیا برای ورود به ترکیه به اهداف تجاری یا گردشگری نیازمند دریافت ویزای الکترونیکی یک بار ورود به صورت آنلاین هستند. با کمک این ویزا افراد میتوانند حداکثر ۳۰ روز در ترکیه اقامت داشته باشند. افغانستان، پاکستان، هند و… جزو این کشورها هستند.
مراحل دریافت ویزای ترکیه
متقاضی برای دریافت ویزای ترکیه باید مراحلی را پشت سر بگذارد. این مراحل باید به درستی و پشت سر هم انجام گیرد تا در نهایت منجر به اخذ ویزای ترکیه شود. کوچکترین اشتباه در طی مراحل اخذ ویزای ترکیه ممکن باعث عدم دریافت آن شود. مراحل مورد نظر به شرح زیر است:
- تعیین کنید که قصد دریافت چه نوع ویزایی را دارید هدف شما از سفر به ترکیه، نوع ویزای مورد نیاز شما را تعیین میکنید.
- در زمان مناسب برای اخذ ویزای ترکیه درخواست دهید. بهترین زمان برای اخذ ویزای ترکیه حداقل ۳۰ و حداکثر ۶۰ روز پیش از تاریخ سفر است.
- بررسی کنید که کجا باید درخواست ویزای ترکیه خود را ارسال کنید. بهتر است درخواست ویزای خود را به نزدیکترین سفارت و یا کنسولگری ترکیه در محل اقامت خود ارائه دهید.
- پس از درخواست شما سفارتخانه تعیین میکند که با توجه به نوع ویزای خود چه مدارکی را فراهم کنید و زمان دقیق مصاحبه را برای شما تعیین میکند.
- در روز مصاحبه مدارک مورد نیاز را ارائه دهید. سپس منتظر بمانید تا نتیجه صدور و یا عدم صدور ویزا مشخص شود.
مدارک مورد نیاز دریافت ویزای ترکیه
انواع مختلفی از ویزای ترکیه وجود دارد که مدارک مورد نیاز برای دریافت هریک از آنها با یکدیگر متفاوت است. با این وجود تعدادی از مدارک ضروری وجود دارد که برای اخذ انواع ویزای ترکیه مشترک است. این مدارک عبارتاند از:
- ارائه پاسپورتی با داشتن حداقل ۶ ماه اعتبار و تصویر رنگی استاندارد
- مدارک مربوط به رزرو هتل یا اثبات داشتن محل اقامت
- داشتن بلیط رفت و برگشت
- اثبات تمکن مالی با توجه به نوع ویزای درخواستی
- بیمه مسافرتی
- مدارک مربوط به دلیل سفر شما به ترکیه مدارکی مثل نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه آموزشی برای ویزای تحصیلی، نامه پذیرش از بیمارستان برای دریافت ویزای درمانی و یا نامه پیشنهاد کار از کارفرمای ترکیهای برای دریافت ویزای کار.
انواع ویزای ترکیه
افراد با توجه به هدف خود از سفر به ترکیه باید یکی از انواع اصلی ویزای ترکیه را کسب کنند. انواع ویزای ترکیه عبارتاند از:
- ویزای توریستی ترکیه
- ویزای کار در ترکیه
- ویزای تحصیلی ترکیه
- ویزای ترانزیت ترکیه
- ویزای همراه ترکیه
- ویزای باربری ترکیه
- ویزای روزنامهنگاری ترکیه
- ویزای فیلم یا مستندسازی ترکیه
- ویزای درمان یا ویزای پزشکی ترکیه
- ویزای نماینگان اجرایی تورها
ویزای توریستی ترکیه
اگر هدف اصلی شما از سفر به ترکیه بازدید توریستی، شرکت در نشست تجاری، انجام تجارت، شرکت در کنفرانس، سمینار، جلسه، جشنواره، نمایشگاه، انجام فعالیت ورزشی، انجام فعالیت فرهنگی و هنری، بازدید رسمی از ترکیه یا بازدید از جمهوری ترک قبرس شمالی است، باید از این نوع ویزا استفاده کنید. ویزای توریستی ترکیه با توجه به ملیت افراد به دو صورت قابل دریافت است:
- ویزای الکترونیکی
- ویزای لیبل دار ترکیه
متقاضی برای دریافت ویزای لیبل دار باید از سفارت یا کنسولگری ترکیه در محل اقامت خود اقدام کند اما شرایط اخد ویزای الکترونیکی ترکیه بسیار ساده بوده و کاملا بهصورت آنلاین انجام میگیرد.
ایرانی ها برای سفر به ترکیه نیازی به اخذ ویزای توریستی ترکیه ندارند و تنها با داشتن پاسپورت معتبر میتوانند به این کشور سفر کنند.
نحوه دریافت ویزای الکترونیکی ترکیه برای اتباع غیر ایرانی
در عرض چند دقیقه، میتوانید برای اخذ ویزای الکترونیکی ترکیه درخواست دهید. این ویزا به شما امکان میدهد برای اهدافی مثل سفر سیاحتی، سفر تجاری و شرکت در فعالیتهای ورزشی وارد ترکیه شوید. جهت دریافت ویزای الکترونیکی ابتدا باید فرم درخواست آنلاین را در وب سایت eVisa ترکیه تکمیل کنید. در عرض چند دقیقه، ایمیلی دریافت خواهید کرد که از شما می خواهد تأیید کنید که خودتان درخواست برای دریافت eVisa ترکیه را شروع کردهاید.
سپس شما از طریق ایمیل، درخواست خود را تأیید میکنید و برای پرداخت هزینه eVisa به همان وب سایت هدایت میشوید. پس از پرداخت هزینه (۶۰ دلار برای افغانستانیها) با کمک ویزا کارت، مستر کارت و یا دبیت کارت میتوانید ویزای الکترونیکی خود را چاپ کنید تا بتوانید آن را در ورودیهای کشور ترکیه ارائه دهید. برای دریافت ویزای الکترونیکی بهتر است ۴۸ ساعت قبل از تاریخ عزیمت به ترکیه اقدام کنید.
لطفا توجه داشته باشید که ویزای الکترونیکی تنها زمانی معتبر است که هدف از سفر گردشگری یا تجارت باشد. برای مقاصد دیگر، مانند کار و تحصیل، ویزا توسط سفارت ها یا کنسولگری های ترکیه صادر می شود. همچنین اخد ویزای توریستی الکترونیکی برای اشخاصی که کشورشان با ترکیه توافقی برای ورود بدون ویزا ندارند کاربرد دارد. کشورهایی مثل افغانستان، هند، پاکستان و…
ویزای کار در ترکیه
ویزای کار ترکیه مجوزی برای مهاجرت به ترکیه جهت مقاصد شغلی است. اخد ویزای کار ترکیه باید همراه با مجوز کار در ترکیه دریافت شود. چرا که بدون دریافت مجوز کار امکان اخذ ویزای کار در ترکیه وجود ندارد. به همین جهت روند درخواست ویزای کار ترکیه با روند درخواست سایر ویزاهای ترکیه کمی متفاوت است. در فرآیند درخواست ویزای کار ترکیه دو طرف کارمند و کارفرما دخیل هستند.
برای اخذ این ویزا، متقاضی باید دارای جاب آفر ترکیه باشد و به محض دریافت جاب آفر تقاضای ویزای کار خود را به سفارت یا کنسولگری ترکیه در محل اقامت خود ارائه دهد. سپس کارفرما باید ظرف ۱۰ روز پس از درخواست متقاضی، به وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه (MLSS) مراجعه کند و درخواست خود را برای استخدام نیروی کار خارجی ثبت کند.
ویزای تحصیلی ترکیه یا ویزای دانشجویی ترکیه
به غیر از اتباع جمهوری قبرس شمالی، سایر شهروندان جهان برای مهاجرت به ترکیه جهت تحقق مقاصد تحصیلی باید ویزای تحصیلی دریافت کنند. این ویزا مجوزی برای ورود به ترکیه جهت تحقق اهداف مرتبط با تحصیل است و به اتباع خارجی اجازه میدهد تا به طور موقت در ترکیه اقامت داشته باشند. ویزای دانشجویی ترکیه به افرادی اعطا میشود که میخواهند در دورههای کارآموزی، در یک موسسه آموزشی، در یکی از مدارس ترکیه یا در یکی از دانشگاههای این کشور ادامه تحصیل دهند.
برای اخذ ویزای تحصیلی، بهتر است دو ماه قبل از سفر به ترکیه درخواست دهید. در غیر این صورت ضروری است که حداقل یک ماه قبل از سفر، درخواست خود را ارائه دهید. شما باید درخواست خود را در سفارت یا کنسولگری واقع در کشور محل اقامت خود ثبت کنید. انواع ویزای تحصیلی عبارتاند از:
- ویزای کارآموزی
- ویزای کارآموزی اراسموس ERASMUS
- ویزای کارآموزی AIESEC
- ویزای آموزش دورههای زبان ترکی
- ویزای هدف تحصیل در مدارس و دانشگاهها
- ویزای تحصیل در جمهوری ترک قبرس شمالی
متقاضی پس از تکمیل فرم پیش نیاز درخواست ویزای آنلاین یک وقت مصاحبه دریافت میکند و در این روز باید مدارک لازم برای اخد ویزای تحصیلی را به سفارت تحویل دهد.
چه کسانی از دریافت ویزای تحصیلی معاف هستند؟
- دانشجویان بینالمللی که تحصیلات دبیرستان خود را در ترکیه گذراندهاند و اکنون مایل به تحصیل در دانشگاههای برتر ترکیه هستند.
- دانش آموزانی که والدین آنها دارای ویزای کار و اجازه اقامت در ترکیه هستند.
- دارندگان کارت آبی و یا ماوی کارت ترکیه
ویزای ترانزیت ترکیه
ویزای ترانزیت ترکیه، مجوز سفر از طریق ترکیه برای رسیدن به کشوری دیگر است. این ویزا برای کلیه مسافرانی است که قصد دارند برای رسیدن به یک کشور دیگر، یک شب در ترکیه بمانند و یا برای افرادی است که برای رسیدن به مقصد مهاجرتی خود باید از ترکیه عبور کنند. تمامی افرادی که برای ورود به ترکیه به منظور گردشگری و یا سایر مقاصد مهاجرتی نیازمند اخذ ویزا هستند، برای عبور از ترکیه و یا برای ماندن یک شب در این کشور به ویزای ترانزیت نیاز خواهند داشت. انواع ویزای ترانزیت عبارتاند از:
ویزای لیبل دار
ویزای الکترونیکی
سایر ویزاهای ترکیه
علاوه بر ویزاهای ذکر شده تعداد دیگری ویزا در کشور ترکیه ارائه میشود این ویزاها عبارتاند از:
ویزای همراه؛ ویزای همراه ترکیه برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال اشخاصی صادر میشود که دارای ویزای تحصیلی، کاری و سرمایهگذاری هستند.
- ویزای باربری؛ ویزای باربری برای یک سال صادر میشود و چند بار ورود است.
- ویزای فیلم یا مستند سازی؛ متقاضیان این نوع ویزا باید از وزارت فرهنگ و گردشگری، اداره کل سینما و استانداری مربوطه در ترکیه مجوز بگیرند.
- ویزای درمان یا ویزای پزشکی؛ ایران جزو کشورهایی است که میتواند بدون اخذ ویزای پزشکی وارد ترکیه شود و از خدمات پزشکی این کشور استفاده کند.
- ویزای نماینده اجرایی تورها؛ این افراد باید به نمایندگی اداره مهاجرت استانی ترکیه برای اخذ اقامت مراجعه کنند. همچنین این افراد تا هشت ماه از اخذ مجوز کار معاف هستند.
- ویزای روزنامه نگاری؛ در صورتی که روزنامه نگار قصد نداشته باشد به طور دائم در ترکیه مشغول به کار شود نیازی به دریافت ویزا ندارد. اما اگر روزنامه نگار جزو تبعه یکی از کشورهایی باشد که برای ورود به ترکیه نیازمند دریافت ویزا است باید از طریق اخذ ویزای توریستی وارد کشور ترکیه شود. همچنین، مطبوعات خارجی که برای مدت کوتاهی به ترکیه سفر میکنند، میتوانند از طریق اداره کل مطبوعات و اطلاعات نخست وزیری ترکیه، کارت مطبوعاتی موقت دریافت کنند. این کارت به آنها اجازه اقامت در ترکیه برای ۳ ماه را میدهد و در صورت لزوم تا ۳ ماه دیگر قابل تمدید است
هزینه ویزای ترکیه
هزینه ویزای ورودی ترکیه را در جدول زیر مشاهده کنید.
نوع ویزا | هزینه به یورو |
ویزای الکترونیکی | ۱۴ الی ۷۱ یورو |
ویزای لیبل دار یک بار ورود | ۵۵ € (اتباع امارات متحده عربی ۱۱۷€) |
ویزای لیبل دار دو بار ورود | ۱۱۰ € (اتباع امارات متحده عربی ۲۳۳€) |
ویزای لیبل دار چند بار ورود | ۱۸۰ € (اتباع امارات متحده عربی ۴۶۵€) |
برای دریافت ویزای کار علاوه بر پرداخت هزینه ویزای ورودی باید برای دریافت مجوز کار ترکیه هزینه پرداخت کرد.
هزینههای دریافت مجوز کار ترکیه را در جدول زیر مشاهده کنید.
نوع مجوز | هزینه به یورو |
مجوز کار موقت برای یک سال | ۱۱۹ € |
مجوز کار برای دو سال | ۲۳۸ € |
مجوز کار برای سه سال | ۳۵۷ € |
مجوز کار دائمی | ۱۱۸۹ € |
مجوز کار مستقل | ۱۱۸۹ € |
مجوز کار یک ساله برای سوریهای تحت حمایت | ۴۴ € |
کارمزد کاغذ برای هر کدام از این مجوزها | ۱۴ € |
ویزای زمینی ترکیه یا سفر زمینی به ترکیه
سفر زمینی به ترکیه یکی از راههای کم هزینه و محبوب برای بازدید و رفتن به کشور است. هر چند که سریعترین راهکار برای رفتن به ترکیه استفاده از هواپیما و خطوط هوایی است، اما برخی به هدف کاهش هزینهها سفر زمینی با اتومبیل، اتوبوس و یا قطار را انتخاب میکنند. میان ایران و ترکیه بیش پانصد کیلومتر مرز مشترک وجود دارد که بخش بزرگی از این مسافت را کوهستانهای صعب العبور تشکیل دادهاند. با این وجود سه مرز مختلف برای ورود به ترکیه از طرزق زمینی و ماشین وجود دارد. این مرزها عبارتاند از:
- مرز بازرگان (در قسمت آذربایجان غربی و شهر ماکو قرار دارد)
- مرز رازی (در قسمت آذربایجان غربی و در شهرستان خوی ارومیه قرار دارد)
- مرز سرو (این مرز در شمال غرب ارومیه قرار دارد)
سفر زمینی به ترکیه ویزای مخصوصی ندارد و افراد با انتخاب این روش فقط هزینه رفت و آمد را کاهش میدهند و قوانین ویزا مطابق با سایر روشهای سفر به ترکیه است.
سفارت های ترکیه در ایران
چند سفارت و کنسولگری ترکیه در ایران وجود دارد که آدرس آنها را در ادامه مشاهده میکنیم:
سفارت ترکیه در تهران
- نشانی: تهران، خیابان فردوسی، پلاک ۳۳۷ / صندوق پستی: ۱۱۳۶۵-۸۷۵۸
- تلفن: ۰۲۱۳۵۹۵۱۱۰۰، نمابر: ۳۳۱۱۷۹۲۸، وبسایت: tehran.emb.mfa.gov.tr
کنسولگری ترکیه در مشهد
- نشانی: مشهد، بلوار سجاد، خیابان گلایل، پلاک ۴۵
- تلفن: ۰۵۱۳۷۶۴۵۱۵۰، نمابر: ۳۷۶۲۰۰۳۱، وبسایت: meshed.bk.mfa.gov.tr
کنسولگری ترکیه در تبریز
- نشانی: تبریز، کوی ولیعصر، خیابان فروغی، فلکه هما فر، کوچه فرهنگیان، پلاک ۸
- تلفن: ۰۴۱۳۳۷۱۸۸۲، نمابر: ۳۳۳۲۴۹۰۷، وبسایت: tebriz.bk.mfa.gov.tr
کنسولگری ترکیه در ارومیه
- نشانی: ارومیه، خیابان شهید دکتر بهشتی، پلاک ۳۰
- تلفن: ۰۴۴۳۳۴۷۸۷۷۰، نمابر: ۳۳۴۶۹۵۹۵، وبسایت: urumiye.bk.mfa.gov.tr
سلام وقتتون بخیر باشه
برای اتباع هم ویزه دریافت می کنید؟